Adalet Bakanlığı Personel alımı ne zaman olacak başvuru

Adalet Bakanlığı 16 bin personel alımı koşulları ve başvuru tarihleri konusunda Bakan Bozdağ açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı Personel alımı ne zaman olacak başvuru

Adalet bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere 16 bin personel alımı yapılacağı haberi 2017'ye sarktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün son dakika olarak yaptığı açıklama da memur bünyesine geçecek ve operasyonlar sonrasında oluşan açığı kapatmak adına çalışmaların devam ettiği ve öngörülen sürenin 2017 yılı itibari ile olacağı belirtildi. KPSS sınavlrına giren ya da g,rmek için gün sayan adaylara büyük fırsat sunulacağı ve sayının 16 bine ulaşacağı rakamlandı. Alımların ise icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kalöriferci, infaz koruma memuru, infaz koruma kâtibi, hakim ve savcı olarak beklnemekteyken bu bilgi de  doğrulandı.

ADALET BAKANLIĞI 16 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Tüm memur adaylarını yakından ilgilendiren Bekr Bozdağ'ın açıkamalarından sonra herkesin heyecanlandığı açıklama da sayının 16 bine ulaştığı söylenirkn, açık olan kadroların haricinde başka hangi kadrolarda açık olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı personel alımı için şartlar kesinlemişken, KPSS şartının ilk sırada olduğu aşikar. Yaş sınırı vs. koşullar belirkendiği an da haberimizde olacaktır.. 

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI

Bakan Bozdağ, önümüzdeki yıl personel alımı yapılacağını bildirerek, şunları söyledi:

"2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve de hakim savcı alımı dahil 16 bin civarında alım yapılacaktır. Son çıkarılan KHK ile biz uzman çavuşlar ve uzman erbaşlardan 2 yıl çalıştıktan sonra görevden ayrılanların gardiyan olarak mesleğe alımı konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir ilana çıkacağız. 35 yaşını doldurmamış olanlar arasından bunun seçimi yapılacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kişi bunlardan alacağız. Büyük ihtimalle aralık ayı içinde bunun ilanını yapacağız."

Bakan Bozdağ, "Bende diyorum ki nerede var, söyleyin? Kime yapılmış, ne zaman, nasıl yapılmış söyleyin. Bunu söylemiyorsanız yerini söyleyin. İsmini söyleyin, biz üzerine gidelim. Eğer üzerine gitmez, onu yapan kişilere gerekli müeyyideleri uygulamazsak, o zaman diyin ki (Türkiye bu işi himaye ediyor)." diye konuştu.

Böyle bir şey varsa, üzerine gitme imkanları bulunduğunu anlatan Bozdağ, bu tür haberlerin tamamını yakından takip eden bir birim oluşturulduğunu, bir haber çıkarsa aynı saatte ya da en kısa zamanda bunun üzerine gidildiğini belirtti.

Bozdağ, aslı varsa bununla ilgili idari tahkikat başlatıldığını ve tahkikat sonucunu da sonradan ortaya koyduklarını vurguladı.

GEÇEN BAŞVURULARDA ŞRTLAR ŞÖYLEYDİ

Başvurularda, lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2014) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2014) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alma şartı aranacak.

Başvurular 22 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. Zabıt katipliği için müracaat edenler 1 Ekim Cumartesi günü uygulamalı sınava tabi tutulacak. Tüm kadrolar için sözlü sınav ise 24 Ekim 2016'da gerçekleştirilecek. Başvuru şartları ve sözlü sınavla ilgili detaylara "http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2016/agustos/tasra/ilan.htm" adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz