Görüş Bildir

Adliye'de PKK operasyonu!

FETÖ’ye yönelik operasyonların ardından hükümet PKK için düğmeye bastı. Teknik takibe takılanlar, örgüte destek veren belediyelerin organizasyonlarında yer alanlar belirleniyor. PKK lehine faaliyet yürüttüğü tespit edilen 40 bini aşkın memurun ihraç edilmesi bekleniyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

Adliye'de PKK operasyonu!

DİYARBAKIR Adliyesi'nde çeşitli görevlerde bulunan 9 kişi, dün sabah saatlerinde PKK/KCK  soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Operasyonda, Diyarbakır Adliyesi'nde çeşitli görevlerde bulunan 9 kamu görevlisi gözaltına alındı.

ODALARINDA ARAMA

Şüphelilerin çalıştıkları odalarda arama yapılırken, bu kişilerin kullandığı bazı dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu. 9 şüpheli sağlık raporu aldıktan sonra, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MİT'İN HAZIRLADIĞI RAPOR

Öte yandan, Hükümet 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet kurumlarına sızan FETÖ'ye yönelik temizliğin ardından önümüzdeki günlerde yeni bir adım daha atıyor. Bu kez devlet, eğitimden sağlığa kadar birçok alandaki PKK'lı memurlardan temizlenecek. Örgüt üyeleriyle ilgili yürüyen soruşturmalar, istihbari bilgiler, itiraflar, sosyal medyadan yapılan paylaşımlar başta olmak üzere PKK lehine faaliyet yürüten tüm memurlar ihraç edilecek. 20 bini eğitim ve sağlıkta olmak üzere toplam 40 bini aşkın ismin ihraç edilmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında 105 bin kişinin açığa alındığını belirtirken, terör örgütü PKK ile ilgili çalışmayı da önümüzdeki günlerde sonuçlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

40 BİNDEN FAZLA İSME İNCELEME

Buna göre hükümet, PKK'ya destek veren 28 HDP'li belediyeye kayyum atanmasının ardından kamu kurumlarında temizlik için de düğmeye bastı. Kamu kurumları ve belediyelerden terör örgütü üyeleri ve destekçilerinin temizlenmesi kapsamında yaklaşık 40 binden fazla isim mercek altına alındı.Terör örgütü PKK'lıların ayıklanmasında öncelikle MİT ve Emniyet raporları dikkate alınıyor. Sosyal medya üzerinden örgüt lehine paylaşımda bulunan, propagandasını yapanlar, güvenlik güçlerini hedef alan açıklama yapanlar belirleniyor.

İŞBİRLİKÇİLER DE TAKİPTE

İncelenen isimler arasında sosyal çevre araştırması kapsamında toplanan veriler, teknik takibe takılanlar, örgüte doğrudan destek veren belediyelerin organizasyonlarında yer alan, çocukların dağa çıkmasını teşvik eden, terör örgütüne yakın kültür-gençlik merkezleri, derneklerde çalışanlar, Kandil çağrıları doğrultusunda sokağa inenler, Kobani eylemlerine katılanlar, kamera kayıtlarına yakalananlar yer alıyor. Terör örgütü üyeliğinden dava açılanlar, örgütün Avrupa'daki organizasyonlarına katılanlar, görev alanlar da bu kapsamda değerlendiriliyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi