Ahirete yatırım yapın!

Yapımına bir süre önce başlanan ve Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in(A.S.V) ismi verilen Cami için, yardım çağrısı yapıldı.

Ahirete yatırım yapın!

Din hizmetleri kapsamında Cami ve Kur’ân Kursu odaklı hizmetleri daha verimli bir hale getirebilmek gayesiyle büyük bir çabalar sarf ediliyor.

Diyarbakır Ehlibeyt Cami ve medrese yaptırma Derneği yönetim kurulu başkanı Mehmet Azbay hayırseverlere çağrıda bulunarak Yenişehir ilçesi Şılbe Yol atı eski toplu konutlarda yapımı devam eden Hz. Muhammet cami inçin yardım talebinde bulundu.

Hayır, sahiplerine seslenen Azbay cami yaptırmanın çok büyük sevap olduğunu belirterek şunları söyledi;

CAMİYE YARDIM

“Cami yapmak, îmânın ve dindarlığın göstergesidir. Yüce Allah, Cami yaptırmanın önemini Kuran-I Kerîm’inde şöyle bildiriyor: “Allâh’ın mescitlerini, ancak Allâh’a ve âhiret gününe îmân eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekâtlarını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola erenlerden olmaları umulanlar bunlardır.”  Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Cami yaptırmanın fazileti hakkında müminlere şu müjdeyi veriyor: “Kim Allah rızası için mescit yaparsa, Allah benzerini onun için cennette inşâ eder.”

İNŞAATI SÜRÜYOR

Azbay, herkesi yardım yapmaya çağırırken, şöyle dedi; "Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı… Herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir. Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız güzide yerlerdir. Bu itibarla yapımı devam etmekte olan Hazreti Muhammed Camii’ne siz değerli hayırsever halkımızın yardımlarını bekliyoruz”

Kaynak: Diyarbakır Söz