Ahu Sungur da ifadeye

Mersin’in Tarsus İlçesinde 11 Şubat 2015 günü hunharca katledilen Özgecan Aslan hakkında “Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” tweeti gönderen Nihat Doğan ardından oyuncu Ahu Sungur da ifade verecek. Neden mi?

Ahu Sungur da ifadeye

 Mersin’in Tarsus İlçesinde 11 Şubat günü hunharca öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hakkında Nihat Doğan’ın tweetinin ardından birçok suç duyurusunda bulunulmuştu.

>Basın Savcısı Umut Tepe, suç duyurularını değerlendirmeye alıp ünlü oyuncu ve Survivor yarışmasından son anda çıkarılan Nihat Doğan hakkında soruşturma başlatıp ifadeye çağırmıştı.

>Nihat Doğan, geçen hafta İstanbul Adliye Sarayına gidip “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti ve ifadesinde “Özgecan Aslan’ın canice erkekler tarafından öldürülmesi beni etkiledi. Tepkilerimi dile getirmeye çalıştım. Sonrasında ise Acun Ilıcalı’nın davetiyle Survivor’a gidecektim. Eşyalarımı hazırlıyordum. Daha önce televizyondan tanımış olduğum Ahu Sungur adlı vatandaş bana 22.30 sularında “Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor’da bikinili insanlar arasında yarışmayacaksın” şeklinde tweet attı. Ben de bu tweet’e karşılık Ahu Sungur’u kast ederek “Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksın” tweeti attım.

>Doğan’ın ifadesini alan Basın Savcısı Umut Tepe, oyuncu Ahu Sungur’u  da tanık olarak ifadeye çağırdı. Önümüzdeki günlerde İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade vermesi beklenen Sungur’a Doğan’ın öne sürdükleri söylentiler yöneltilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz