Görüş Bildir

Ailelere şefkat eli

Kayapınar Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, eşleri tarafından terk edilen iki işsize belediyede istihdam sağladı.

Ailelere şefkat eli

Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, ilçede yaşayan yoksul aileleri tespit ederek, onlara çeşitli yardımlarda bulunuyor. Kılıç, eşleri tarafından terk edilen yardıma muhtaç biri kadın iki kişiyi belediyede işe aldı. Bununla yetinmeyen Kılıç, söz konusu aileleri evinde ziyaret ederek çocuklarına hediye verdi.

Kılıç, yoksul vatandaşların yaşadığı sıkıntıları tespit etmek ve onlara destek olmak amacıyla sık sık aile ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

Ziyaretlerinde bazı ailelerin durumunun çok kötü olduğunu gördüğünü belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Bir aileyi ziyaret ettiğimde içler acısı bir halde olduklarını gördüm. Biri özürlü 2 kız çocuğu olan bir anneydi. Baba terk edip gittiği için aile perişan durumdaydı. Diğer bir ailemizi ziyaret ettiğimde bir babanın tek başına iki çocuğuna baktığını görünce çok duygulandım. Anneleri tarafından terk edilen bu çocuklara sahip çıkmayı kararlaştırdık."

- "Bu acılara ortak olmak zorundayız"

Daha önce terör örgütüyle ilişkili olduğu için iş akitlerine son verilen personelin yerine alınacaklarda yoksullara öncelik verdiklerini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Belediye makamına girerken 7 yaşında bir çocuk belediye girişinde bekliyordu. Elinden tutup makama götürdüm. Çocuğa baban ne iş yapıyor diye sorduğumda 'Babam yok' deyince resmen yıkıldım. Annesi gözyaşları içerisinde belediyeye geldi. Hepimiz insanız, bu acılara ortak olmak zorundayız. Toplumun bu tür acılı kesimlerine de destek olmak zorundayız."

 Kılıç, toplumda dezavantajlı kesimlere eğilmek gerektiğini, vicdanen bu tür çalışmaların içerisinde bulunmak istediğini kaydetti.

İşe başlayanların çocuklarını da sevindirdiklerini anlatan Kılıç, sosyal belediyeciliği ön plana çıkararak dezavantajlı kesimlere ulaşmaya çalıştıklarına dikkati çekti.

Kılıç, "Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Belediyenin bütün imkanlarını vatandaşlarımıza sunmaya gayret edeceğiz. Diyarbakırlı fakir insanların umudu olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yoksulluğun çok zor bir imtihan olduğunu, kendisinin de yoksul bir aileden geldiğini dile getiren Kılıç, ortaokuldan liseye kadar okula 10 kilometre yürüyerek gidip geldiğini, o acıları çok iyi bildiğini, bu nedenle vatandaşların acılarını paylaşmaya devam edeceğini vurguladı.

- İş sahibi olanlar mutlu

Kocasının 5 yıl önce kendisini terk ettiğini belirten 2 çocuk annesi Sevdet Yüce de Başkan Kılıç'a iş verdiği için teşekkür etti.

Çocuklarıyla çok zor günler geçirdiğini anlatan Yüce, "Allah belediye başkanından razı olsun ve nisan yağmuru gibi rabbim onlara da versin. Yeni başkanımız bizim için her şey ifade ediyor. İnşallah hem bu dünyada hem de öbür dünyada bu koltuklara onlar oturur. Hak etmişler ki bu seviyeye gelmişler." şeklinde konuştu.

"Eskiden belediyeye geliyorduk en küçük sıkıntımızı bile gidermiyordu. Bugünden sonra daha güzel günler olur inşallah. Devletin şefkat eli artık bizlere uzanıyor. Bizlere bu iyiliği yapanlardan Allah razı olsun." diyen Yüce, önceki yönetim sırasında sürekli belediye başvurduğunu, ancak hep olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Annesine iş imkanı, kendisine bisiklet ve çeşitli hediyeler veren Başkan Kılıç'a teşekkür eden 7 yaşındaki Emrecan Yüce, ilk defa bir bisiklete kavuşma mutluluğu yaşadı.

- "Harika bir fırsat"

Eşinin iki çocuğuyla kendisini terk ettiğini, çocuklarına hem babalık hem de annelik yaptığını belirten Serkan Kaya da iş talep ettiğinde Kılıç'ın kendisine bir baba bir şefkatiyle yaklaştığını aktardı.

Kılıç'ın evine gelip çocuklarına çeşitli hediyeler verdiğini, çocuklarının çok mutlu olduğunu kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Allah en başta devletimi sonra da başkanımı başımızdan ayırmasın. Bir belediye başkanının evime gelmesi ve çocuklarımla ilgilenmesi benim için büyük bir onur ve şereftir. Eskiye kıyasla baktığımız zaman gerçekten de böyle insanların var olması harika bir fırsat. Allah  başkanımızı başımızdan eksik etmesin."

Kızının sara hastası olduğunu, devamlı bayıldığı için okula gönderemediğini ifade eden Kaya, işe girmesinin çocuklarını da çok sevindirdiğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi