AK Parti'li adayı öldürenlere müebbet istemi

Hakkari'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak'ın PKK'lı teröristlerce evinin balkonunda öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2 kişi ile yaşı küçük olduğu için soruşturması ayrı yürütülen şüpheli hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

AK Parti'li adayı öldürenlere müebbet istemi

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekil adayı olan Ahmet Budak'ın PKK'lılarca evinin balkonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklu bulunan biri çocuk 3 şüpheli hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, Budak'ın 14 Eylül 2016'da evinin önünde PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edileni iddianamede, sanıklar S.T, E.Y ve suça sürüklenen çocuk M.Ç. hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, AK Parti'den milletvekili adayı olan Budak'ın PKK tarafından hedef gösterildiği ve tehdit edildiği belirtildi

Şüphelilerin, olay tarihinde PKK terör örgütünün talimatları doğrultusunda Budak'ın evinin yakınındaki kayanın arkasına saklanarak uygun zamanı kolladıkları kaydedildiği iddianamede, M.Ç'nin gözcülük yaptığı, S.T. ile E.Y'nin de balkona çıkan Budak'ı silahla ateş ederek öldürdüğüne yer verildi.

İddianamede, Y.Ö. isimli teröristin ifadesinde, şüpheli S.T'nin sabotaj eğitimi almak amacıyla terör örgütüne katıldığını daha sonra Şemdinli ilçesine dönerek örgüt adına suikast ve sabotaj eylemleri gerçekleştireceğini kendisine söylediği belirtildi.

- "Balkondaki babama ateş ettiler"

Budak'ın oğlu A. Budak da ifadesinde, olay günü kardeşiyle evlerinin bahçesinde beklerken kayanın arkasından gelen iki kişinin balkondaki babasına doğru koşmaya başladıklarını, ellerindeki silahlarla ateş ettikten sonra geldikleri yöne doğru koşmaya başladıklarını anlattı.

Görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilen iddianamede, şüphelilerin olay yerinden kaçarken kendilerini gören vatandaşları da tehdit ettikleri vurgulandı.

İddianamede, olaya ilişkin PKK'nın yayın organlarında yer alan haberlerde, Budak'ın terör örgütü tarafından hedef alındığı ve öldürülmesi talimatının verildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz