Görüş Bildir

Akdağ'dan bilirkişi raporuna tepki

Akdağ'dan bilirkişi raporuna tepki

Akdağ'dan bilirkişi raporuna tepki

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da antrenman yaparken hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda ambülansın olay yerine 25 dakika geç gittiği yönündeki bilgiye tepki gösterdi. Akdağ, "Ne biliyormuş bilirkişi ambülansın 25 dakika geç gittiğini, böyle dedikodularla hareket etmeyelim." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir yakınının düğününe katılmak üzere Ankara'dan uçakla Erzurum'a geldi. Bakan Akdağ'a hava limanında bir basın mensubunun, 'Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu açıklandı. Rapordu ambülansın 25 dakika olay yerine geç gittiği belirtiliyor' sorununu yöneltti. Bakan Akdağ, milli kayakçının ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Bilirkişi'nin 'olay yerine ambülansın geç gittiği yönündeki bilgiye tepki gösteren Bakan Akdağ, "Ne biliyormuş bilirkişi ambülansın 25 dakika geç geldiğini? Böyle dedikodularla hareket etmeyelim. Arkadaşlar bizdeki bilgiler çok net ambülans çağrıldığında 20 dakika da olay mahalline varıyor. Kaldı ki bu değerli kardeşimizin vefat ettiği gün orada ambülans bulundurulmasıyla ilgili herhangi bir talep de yok. Genelde bir oyun olduğu zaman ya da işte bir spor müsabakası olduğu zaman müdürlüklerimizden bu talepler yapılıyor, bu talepler de her zaman karşılanıyor. Dolayısıyla böyle dedikodularla hareket etmemek lazım. Soruşturma devam ediyor, olayın diğer yönleriyle alakalı olarak o soruşturmanın neticelerini beklemek lazım." dedi.

Konaklı Kayak Merkezi'nde 13-15 Ocak tarihleri yapılacak Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması'na katılmak için İstanbul’dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçen 12 Ocak tarihinde Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu boyun ve omurilik kırılmasına bağlı olarak hayatını kaybetmişti. Nemutlu’nun ölümüyle ilgili olarak; Cumhuriyet Savcılığı tarafından bilirkişi olarak tayin edilen Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, hazırladığı raporunu Cumhuruyet Savcılığı'na vermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi