Aksoy ilçe turunda!

İl Valisi Aksoy dün, Sur, Silvan, Hani ilçelerinde temaslarda bulunup, kamu yatırımlarına ilişkin incelemeler yaptı. Büyükşehir Belediyesine kayyım olarak atanan Cumali Atilla'yı da ziyaret etti.

Aksoy ilçe turunda!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, kayyum atamaları yapılan Sur, Hani ve Silvan ilçe belediyelerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında başkan vekillerinden brifing aldı. Aksoy ve beraberindekiler akşam saatlerinde ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Cumali Atılla'yı ziyaret ederek uzun bir süre görüştü.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Bağcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte, Sur, Hani ve Silvan ilçelerini ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, ilçelerde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında başkan vekillerinden bilgi aldı.

SUR'TA TARİHİ İÇKALE ZİYARETİ

İlk olarak merkez Sur Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekiler, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan ile belediye personeli tarafından karşılandı. Başkanlık makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler, burada ilçenin genel durumu, ilçede devam eden restorasyon çalışmaları ve yapılacak işler hakkında Başkan Vekili Özkan’dan brifing aldı.

SİLVAN'DA ÖZEL HAREKAT MERKEZİ'NDE HATIRA FOTOĞRAFI

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Silvan İlçe Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Vali Aksoy ve beraberindeki heyeti, Silvan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Kütük karşıladı. Daha sonra belediye başkanlığına geçen Vali Aksoy, ilçenin genel durumu hakkında brifing alındı. Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye ziyareti sonrası ilçede görev yapan özel harekât polislerini ziyaret etti. Buradaki özel harekat polisine başarılar dileyen Vali Aksoy ve beraberindekiler daha önce okul olarak kullanılan yeni özel harekat merkezinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

HANİ'DE ESNAF VE ASKERE ZİYARET

Vali Aksoy ve beraberindekiler son olarak Hani İlçesi'ne geçti. Burada da Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı tarafından karşılandı. Belediye ve ilçenin genel durumu hakkında Yazıcı'dan bilgi alan Vali Aksoy ve beraberindekiler, ilçedeki esnafı ziyaret etti. Vali Aksoy, esnaf ziyareti sırasında vatandaşlarla yaptığı sohbette, "Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya hazırız" dedi. Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra, Hani 3'üncü Jandarma Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Görevlilerden bilgi alan Vali Aksoy, operasyonel faaliyetlerde bulunan askerlere teşekkür ederek görevlerinde başarılar dilediikten sonra ilçeden ayrıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Aksoy ve beraberindekiler akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye çalışmalarının genel durumu ve yapılacak işler hakkında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’dan brifing aldı. Yapılan görüşmenin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediyeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz