Aktert anıldı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde geçen yıl PKK'lılarca katledilen AK Parti İlçe Başkanı Aktert için anma programı düzenlendi.

Aktert anıldı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert için anma programı gerçekleştirildi.

Dicle Kaymakamı Alparslan Kılıç, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar, Aktert'in yakınları ve vatandaşların katılımıyla Dicle ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde düzenlenen anma programı kapsamında PKK'lılarca katledilen Aktert'in mezarı ziyaret edildi. Daha sonra taziye evinde mevlit okutularak, katılanlara yemek verildi.

AK Parti İl Başkanı Akar, Aktert'in memlekete hizmet için canını verdiğini belirterek, devraldıkları bu kutlu bayrağı ileriye taşıyacaklarını söyledi.

GÜÇLÜ VE AZİMLİ BİR NOKTADAYIZ

Düne göre çok daha güçlü ve azimli bir noktada olduklarını kaydeden Akar, şöyle devam etti:

"Çünkü halkımızın, Türkiyemizin bu hizmete ihtiyacı var. Her gözü yaşlı çocuk, her işsiz kardeşimiz için çabamız var. Geçen sene şehidin mezarının başında verdiğimiz sözü tekrar ediyoruz. Biz kutlu şehitlerimizin yolundan gitmeye andiçtik. Onların bize emanet ettiği bu bayrağı emin ellere ulaştırana ve memleketimizi huzur ve saadete kavuşturana kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız."

Aktert'in oğlu Hamza Aktert de babalarının yokluğunun kendileri için büyük bir yara olduğunu dile getirdi. Babasının mekanının cennet olduğunu anlatan Aktert, "Acısı geçmiş değil. Elbette ki onun yolundan gideceğiz. Yolu buysa biz de bu yolda ilerleyeceğiz. Hiç bir zaman onun katillerine fırsat vermeyeceğiz. Biz her zaman babamızın bize bıraktığı o isimle yaşıyoruz. O varken de yokken de biz sürekli onun referansıyla bir yerlere geliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz