AKUT kurtardı

BİNGÖL'ün Genç İlçesi yakınlarından geçen Murat Nehri'nde otlattığı hayvanlarını nehrin karşısına geçirmek isteyen Hikmet Tanır, Kale Barajı'nda kapaklarının açılmasıyla birlikte yükselen nehir sularında mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen AKUT ekipleri, çoban Tanır ve hayvanlarını can kaybı olmadan kurtardı.

AKUT kurtardı

Genç İlçesi yakınlarından geçen Murat Nehri yakınlarında koyunlarını otlatan 60 yaşındaki Hikmet Tanır, hayvanlarını nehrin diğer kıyısına geçirmek istediği sırada, Kale Barajında su tahliye kapaklarının açılması üzerine, yükselen nehir suyunda mahsur kaldı. Çevredeki vatandaşların telefonla aradığı Genç Belediyesi İtfaiye ekipleri, kısa süre içerisinde olay yerine geldi.

AKUT KURTARDI

Ancak, nehir sularının yükseldiğini gören itfaiye ekipleri durumu AKUT'a bildirdi. Bir süre sonra nehir kıyısına gelen 8 kişilik AKUT ekibi, yükselen nehir suları ortasında oluşan küçük bir adada mahsur kalan çoban Hikmet Tanır'ı botla kurtardı. Daha sonra da itfaiye ekipleriyle birlikte Tanır'a ait hayvanlar da gruplar halinde Murat Nehri kıyısına çıkarıldı. Tanır, kendisi ve hayvanları kurtaran ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz