Alimler Zirvesi

Alimler ve Medreseler Birliği tarafından Türkiye, Irak ve Suriye'den alimlerin katılımıyla gerçekleşecek "Kürdistan Alimleri Buluşması" 22-23 Ekim'de gerçekleşeceği bildirildi

Alimler Zirvesi

Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den alimlerin katılımıyla düzenlenecek olan "Kürdistan Alimleri Buluşması" 22-23 Ekim'de gerçekleşeceği bildirildi.

İttihad'ul Ulema Genel Sekreteri Muhammed Özer, yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenlenen Alimleri Buluşması'nda alınan kararların pratiği olarak ikincisini düzenleyeceklerini belirtti.

Özer, 18 Nisan 2015 tarihinde Alimler ve Medreseler Birliği olarak Suriye, Irak ve Türkiye'den alimlerin katılımıyla Alimler Buluşması adı altında bir toplantı düzenlediklerini anımsattı.

YÜZLERCE ALİM GELİYOR

Özer, "Yüzlerce İslam aliminin iştirak ettiği buluşmamızda, Kürtlerin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıların çözümü adına yayınlanan sonuç bildirgesinde ‘Bir başlangıç olan bu buluşmanın sonraki adımlarda bir inisiyatife dönüşmesi, tutum belirleme ve çözüm geliştirmede irade ve pratik geliştiren bir şekle bürünmesinin’ katılımcıların ortak beyanı olduğunu belirtmiştik." dedi.

1. Alimler Buluşması'nda alınan kararların pratiğini icra etmek ve alimler arasındaki bağı kuvvetlendirmek için bu süre zarfında çeşitli ziyaretler gerçekleştirip etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Özer, 22-23 Ekim tarihleri arasında yine Suriye, Irak ve Türkiye’den İslam alimlerinin katılımıyla 2. Alimler Buluşmasını düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz