'Allah'ı ve Peygamber'i anlatırken dillerin ve renklerin önemi yoktur'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı Kürtçe eserler hakkında değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Allah'ı ve Peygamberi anlatırken dillerin öneminin olmadığını belirtti.

'Allah'ı ve Peygamber'i anlatırken dillerin ve renklerin önemi yoktur'

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Diyanet İşleri Başkalılığının son yıllarda Kürtçe eserler ile ilgili ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti.

Evsen, "Birkaç ay önce Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin basılmış olması ve ardından da siyer kitabının Kürtçeye çevrilmiş olması ciddi manada bu ülkede bazı tabuların kırıldığını, insanlara Allah'ı ve Peygamberi anlatırken dillerin ve renklerin önemli olmadığını gösterme noktasında Diyanet'in mükemmel eserlerin birisi olmuştur." dedi.

KÜRTÇE ESERLER

Bu tür güzel çalışmaların artması gerektiğini ifade eden Evsen, "Büyük risk alınarak yapılmış olmasına rağmen çok ciddi bir çalışmadır. Çok özveri ve emek isteyen uzun yıllar üzerinde çalışılması gereken bir eser olarak önümüze sunulmuş olması büyük bir başarı olarak karşımızda duruyor. Bundan sonraki süreçlerde de tüm dillerde çalışma yapacak olan başkanlığımızın da bunu hiçbir siyasi malzeme yapmadan bize sunmuş olması da ayrı bir güzellik. Bunu hizmetin ve güzelliğin temeli olarak görüyoruz. Bu güzel çabanın artmasını ve çoğalmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz