Aman dikkat kar geliyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı il ve ilçelerde gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışının etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Aman dikkat kar geliyor!

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağış, karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde görülecek. Gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Şırnak ve Siirt ile Batman'ın kuzey ilçeleri ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.   Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

DİSKİ UYARIDA BULUNDU

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel müdürlüğünden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüşün, su sayaçları ve tesisatları için risk oluşturduğu ifade edildi.  Vatandaşların donma olaylarının yaşanmaması için tedbirli olmaları uyarısı yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

SU SAYAÇINIZ DONMASIN

"Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçları ve tesisatta donma olayları yaşandığından vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Su sayacı ve açıkta bulunan su tesisatının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ve suyun kullanılmadığı zamanlarda çok az miktarda açık bırakılması sonucunda borularda ortaya çıkacak donmalar önlenecektir. Donan sayaç ve tesisat borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vermektedir. Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerekir."

Kaynak: Diyarbakır Söz