Görüş Bildir

Amansız mücadele!

Diyarbakır kırsalındaki Bayrak-33 Müşterek Birlik Operasyonu, zorlu hava şartlarına rağmen devam ediyor. Operasyon kapsamında, örgüt üyelerince sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Amansız mücadele!

DİYARBAKIR Valiliği, Lice, Hani, Kocaköy ile Silvan İlçesi kırsal kesiminde aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu ifade edilen PKK'lı militanlara yönelik yapılacak operasyonlar nedeniyle 21 mahallede dün sabahtan başlamak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.  Diyarbakır kırsalında düzenlenen Bayrak-33 Müşterek Birlik  Operasyonu devam ediyor. Güvenlik güçlerince, Hani ilçesine bağlı Gömeç köyü bölgesinde  teröristler tarafından sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele  geçirildi.

DİYARBAKIR Valiliği, Lice, Hani, Kocaköy ile Silvan İlçesi kırsal kesiminde PKK terör örgütüne yönelik yapılacak operasyonlar nedeniyle 21 mahallede bu sabahtan başlamak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

ÜÇGENDE OPERASYON

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

ÖRGÜTÜN LİDERLERİ

Açıklamada, operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivillerinn zarar görmemesi amacıyla, Lice İlçesi'ne bağlı Güçlü ve Gökçe, Hani İlçesi'ne bağlı Kırım, Gömeç ve Yayvan, Kocaköy İlçesi'ne bağlı Yazıköy ve Şaklat Köyü'nde bugün saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

SİLVAN BÖLGESİNDE

Valilikten daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise, yine düzenlenecek operasyon nedeniyle dün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan İlçesi'nin kırsal kesimdeki Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle veya mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

SIĞINAKLAR BULUNDU

  Diyarbakır kırsalında düzenlenen Bayrak-33 Müşterek Birlik  Operasyonu devam ediyor. Güvenlik güçlerince, Hani ilçesine bağlı Gömeç köyü bölgesinde  teröristler tarafından sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele  geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi