Ankara'da korkutan patlama sesi

Paniğe neden olan patlamayla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden açıklama geldi.

Ankara'da korkutan patlama sesi

Ankara'da saat 15.00 sıralarında paniğe neden olan bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesi Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu.

Ses nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri sesin nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Patlamaya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık endişeye neden olan patlama sesinin ilk belirlemelere göre, Kahramankazan'da Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda F-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamanın neden olduğu belirtildi.

ANKARAYI KORKUTTU

Ankara Valisi Ercan Topaca da kentte endişeye neden olan patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Topaca açıklamasında, "Ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelemede, söz konusu patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır. Söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz