Görüş Bildir

Anneler Kayıpları sordu

İHD ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi bu hafta Anneler Günü nedeniyle kayıp ve faili meçhul annelerine adandı.

Anneler Kayıpları sordu

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 170'incisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Oturma eylemine İHD üye ve yöneticileri, MEYA-DER, TUHAD-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. Bu haftaki eyleme ayrıca Sanatçı Nur Sürer de katılarak destek verirken, oturma eylemi Anneler Günü nedeniyle kayıp ve faili meçhuller ile bölgede yaşanan savaşta yaşamını yitirenlerin annelerine adandı.

‘ANNELERE BU ACIYI YAŞATMAYIN’

Kayıplar ve faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde ilk olarak konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, bu hafta Anneler Günü’nün kutlandığını hatırlatarak, “Biz yıllardır bu alanda kayıpların bulunması faillerinin ortaya çıkarılması için mücadele ettik ve her anneler gününde de hükümete seslendik. Artık bu annelere bu acıyı yaşatmayın. Annelere verebileceğiniz en büyük hediye, çocuklarının katledilmediği, çocuklarının kaybedilmediği, çocuklarının işkence görmediği, çocuklarının cezaevine götürülmediği bir ortamı yaratmak, onurlu bir barış tesis etmek olacaktır dedik. Bu ülkede artık hiç kimse öldürülmesin ve hiç kimsenin annesi ağlamasın dedik. Ama maalesef halen ölümler devam ediyor” dedi.

MERYEM ANA DİLE GETİRDİ

Bilici konuşmasının ardından Anneler Günü nedeniyle sözü bir kayıp annesine verdi. Her hafta düzenli olarak oturma eylemine katılan İbrahim Gündem’in annesi Meryem Gündem, hem çocuğunun kaybedilmesine ilişkin, hem de yaşanan savaşa ilişkin duygularını anlattı. Gündem, artık savaşın son bulması ve barış ortamının yaratılmasını istediklerini dile getirdi.

Daha sonra İHD Kayıp Komisyonu Üyesi Necibe Güneş Perinçek, 9 Ekim 1999 tarihinde Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde kaçırıldıktan sonra bir daha kendisinde haber alınamayan Mehmet Şah Şeker’in kaybediliş hikayesini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaparak eylemlerine son verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi