Görüş Bildir

Annelerin çığlığı 30'uncu gününde!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 49 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 30'uncu günde de sürdürdü. Hani ilçesindeki fırında çalışan oğlu Fatih'in (24), 2015'te dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylemde olan Sevdet Demir, "Onlar bize göre değil oğlum; fırsatını bulursan kaç, gel" dedi.

Annelerin çığlığı 30'uncu gününde!

PKK tarafından çeşitli tarihlerde dağa kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 49 ailenin, HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemleri 30'uncu gününde devam ederken, aileler "evlatlarının ölü ya da diri" getirilmesini istiyor.

OĞLUNA SESLENDİ: FIRSATINI BULURSAN KAÇ, GEL

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, fırında çalışan oğlu Fatih'in, 2015 yılında terör örgütünce dağa kaçırıldığını iddia ederek, eyleme katılan Sevdet Demir, çocuğu gelene kadar parti binası önünde oturacağını söyledi. Oğluna seslenen Demir, "29 gündür buradayım, sonuna kadar da burada olmaya da kararlıyım. Bütün anaları çağırıyorum; korkmasınlar, gelsinler, yavrularını istesinler. Çocuklarımız gelene kadar biz gitmeyeceğiz. Oğlum gel, Fatih gel. Gezmedik yol bırakmadık, çalmadık kapı bırakmadık, her yeri aradık. Bizim umudumuz sadece burasıdır. Buraya senin için geldim oğlum, seni bekliyorum. Senin yerin orası değil, bizim yanımızdır. Eve gel oğlum, onlar bize göre değil onları bırak, evine gel. Fırsatını bulursan kaç, gel" diye konuştu.

'HER AN HER DAKİKA BEKLİYORUM'

Vatani görevini yaptığı sırada, 2015'te izinli olarak akraba ziyaretine giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Sedat Sorgun (28) için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelip, oturma eylemine katılan Halime Şehitoğlu da "Her an, her dakika onu bekliyorum. Yavrum, kuzum; telefon her çaldığında yüreğim hopluyor, kapı çalındığında 'Sedat mı geldi?' diye. Seni her dakika, her saat, her zaman bekliyoruz yavrum. Rabb'ime seni emanet etmişim; inşallah Allah'ım, seni bana getirir. Neredeysen sesimi duy, seni bekliyorum" dedi.

ANNELERE DESTEK ZİYARETİ

Annelerle tek tek görüşen güvenlik ve terör uzmanı Dr. İmbat Muğlu, PKK terör örgütünün Kürt temsilcisi olmadığını Kürtlerin düşmanı olduğu için Kürt ailelere acı yaşattığını söyledi. Dr. Muğlu, "Bu bölgenin ve bir Kürt ailenin çocuğuyum, bu acıyı en iyi bilenlerden biriyim. Çünkü zamanında PKK’nın kaçırma listesinde bende vardım, annem beniz İzmir’e kaçırdı. Ben o terörün mağduru olmadım, okudum bu ülke, bayrak için 15 yıl başta Irak olmak üzere PKK terör örgütüne karşı dağlarda savaştım. Halende bu savaşı vermek, annelerin acılarını durdurmak için, her gün Doğu ve Güneydoğu'nun her ilinde konferanslar veriyorum. Terör ve terörün kanlı yüzü, siyasi uzantısı olan HDP’nin bu ailelere ve Kürtlere yaşatmış oldukları acıları anlatıyorum. Hacire annenin başlatmış olduğu çığlık, bugünün çığlığı değil bu 40 yıllık çığlıktı. 40 yıllık çığlığı annelerimiz ortaya çıkardı ve çıkarmaya devam edecek. Terörün mağduru olan diğer annelere sesleniyorum. 20 bine yakın Kürt annesi var, terörün tuzağına düşen. 20 bin annenin en az 15 bin tanesi bugün buralarda ya da kendi illerinin meydanlarında olması lazım. Kendi sokaklarında olması lazım ki bu acıyı duysunlar ve bu çığlığı büyütsünler. Bu çığlığın susmaması lazım, susarsa terör örgütünün ekmeğine kaymak süreriz. Bunun için annelerin hep yanında olmamız lazım. Madem PKK terör örgütü Kürtlerin temsilcisi neden bugün ağlayan annelerin yüzde 90’ı Kürt? Kürt’ün en büyük düşmanı, bunu yıllardır söylüyor" dedi.

Dr. Muğlu'yla birlikte Memleketçi Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Diyarbakır İl Başkanı Fırat Özmen de ailelerle bir araya gelerek destek açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi