Görüş Bildir

Annenin dramı

DİYARBAKIR'da geçen yıl eşi Kadri Eşiyok'u (24) trafik kazasında kaybeden Seda Eşiyok (20), 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu sürücünün ceza alması için hukuk mücadelesi verdiğini söyleyen Eşiyok, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

Annenin dramı

Batman- Diyarbakır karayolunda 13 Nisan 2018 günü meydana gelen trafik kazasında eşi Kadir Eşiyok'u kaybeden Seda Eşiyok, çocukları 1,5 yaşındaki Mustafa ve 6 aylık Şervan ile bir yandan yaşam mücadelesi verirken, eşinin ölümüne neden olan sürücünün cezalandırılması için ise hukuk mücadelesi sürüyor.

Evliliklerinin 3'üncü yılında eşini kaybettiğini anlatan Eşiyok, "Eşim, ağabeyi ile birlikte optikçide çalışıyordu. Eşimin geçen yıl geçirdiği kazanın kamera kayıtları, görgü tanıkları var, eşimin kaza geçirdiği motosiklette arkasında arkadaşı da vardı. Arkadaşı, arkalarından gelen aracı fark ederek aşağıya atlayıp kurtuluyor. Ancak eşim kurtulamıyor. Minibüs sanki bilinçli olarak vuruyor. Çok süratli olarak üzerine doğru gidiyor. Görgü tanıkları, minibüs sürücüsünün telefonla uğraştığını söylüyordu. Biz davacı olduk. Mahkeme hala devam ediyor. 1 yıl oldu, çocuklarımla ortada kaldım. Ben Allah'ın ve devletimizin adaletine güvenip, onlara sığınıyorum. Eşimin ölümüne neden olan sürücünün cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

'ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM'

Hayırseverlerin desteğiyle geçimini sağladığını ifade eden Eşiyok, maddi olarak zor günler geçirdiğini söyledi. Eşiyok, "Allah razı olsun, bir hayırsever bana kalmam için ev verdi. Ancak ev çok rutubetli. Sürekli akrabalarımda kalıyorum. Çocuklarım o evde bronşit oldular. Akrabalarım ve ailemde sürekli yardım alamıyorum, çünkü onların da maddi durumu yok. Sürekli borç alıyorum. Çok kötü durumdayım. Devletime sığınıyorum, yardım etmelerini ve mahkemenin bir an önce sonuçlanmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi