Görüş Bildir

Artık umut yok!

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yakınlarının umudu giderek azalıyor.

Artık umut yok!

Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen faciada toprak altında kalan işçiler için AFAD koordinesinde başlatılan çalışmalar 11. gününe girdi.

Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya, Zonguldak'tan gelen AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çalışmalarda 100 uzman personel, dedektör, 50'yi aşkın iş makinesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı ve AFAD'a ait 15 eğitimli köpek de yer alıyor.

Dün akşam İsmail Tekin ile Savaş Kızılkan'ın cansız bedenlerinin toprak altından çıkarılmasının ardından ekiplerin ulaştığı işçilerin sayısı 10'a yükseldi.

Diğer 6 işçinin toprak altından çıkarılması için çalışmalar sürerken, bugüne kadar sağ çıkan işçinin olmaması ve çalışmalarda 10. güne girilmesi nedeniyle ailelerin umudu giderek tükeniyor.

Maden sahasında 11 gündür soğuk havada bitkin halde toprak altındaki yakınlarının çıkarılmasını bekleyen ailelerin hüznü görenlerin yüreğini burkuyor. Yaşadıkları dramı kelimelerle ifade etmekte zorlanan aileler, AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinin psiko-sosyal desteğiyle güçlükle ayakta durabiliyor.

- Ameliyat olduğu için kurtuldu

Toprak altındaki ağabeyi Halil Başer'in çıkarılması için ekiplerin yürüttüğü çalışmaları izleyen, aynı ocakta kamyon şoförü olarak çalışan Orhan Başer, facia mağduru işçilerden birinin ağabeyi, diğerlerinin de mesai arkadaşları olduğunu söyledi.

Başer, faciadan birkaç gün önce geçirdiği burun ameliyatı nedeniyle izinli olduğunu aktararak, ameliyat sayesinde faciadan kurtulduğunu kaydetti.

Ocakta aile ortamında çalışıp, ailelerinin geçimini temin ettiklerini vurgulayan Başer, büyük üzüntü yaşadıklarını vurguladı.

- "Buradan sağ çıkmaları artık imkansız"

"Umutla bekliyorduk ama o umut da tükendi. Artık çaresizce bekliyoruz." diyen Başer, şöyle konuştu:

"Ameliyat dolayısıyla 10 gün rapor aldım, yoksa ben de heyelanda toprak altında kalabilirdim. Ocakta 4 aydır çalışıyorum, ağabeyim 4 yıldır çalışıyordu. Ekmek davası için şehit oldular. Hepsini de tanıyorum, bir aile gibiydik. 10 gündür bekliyoruz, beklemekten usandık. Buradan sağ çıkmaları artık imkansız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi