Görüş Bildir

Aşırı yüksek sıcaklıklar geliyor

Meteoroloji, hava sıcaklığının artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirterek dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Aşırı yüksek sıcaklıklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren 10 gün boyunca sürebilecek aşırı yüksek sıcaklıklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren Doğu ve güneydoğu bölgelerinden başlayarak ve zamanla iç ve batı bölgelerini de etkisi altına alarak artacağının tahmin edildiği belirtildi.

AŞIRI YÜKSEK SICAKLIKLARA YAKLAŞILABİLİR

Açıklamada, "Hava sıcaklıklarının yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 5-9 kıyı kesimler ile batı bölgelerimizde 2-5 C derece üzerinde seyredeceği, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ekstrem (aşırı) yüksek sıcaklıklara yaklaşılabileceği tahmin ediliyor." denildi.

SICAKLIKLAR AĞUSTOS AYININ İLK 10 GÜNÜ BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son analiz ve tahminlere göre Türkiye'yi etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olacağı ifade edilen açıklamada, sıcaklığın Ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olmaya devam edeceğinin beklendiği kaydedildi.

SICAKLIK NORMALLERİN ÜZERİNE ÇIKACAK

İstanbul'la ilgili hava tahminine de yer verilen açıklamada, "Uzun yıllar Ağustos ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 30 derece olan İstanbul ilimizde önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında (29-32 dereceler arasında) olacağı ancak 4 Ağustos Cuma gününden itibaren normallerinin üzerine çıkarak 35 dereceye kadar ulaşabileceği tahmin edilmektedir. İstanbul’da 1 ve 2 Ağustos günleri rüzgarın kuzeydoğu yönünden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği de beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

BAZI İLLERDE SICAKLIKLAR 44 DERECEYİ BULACAK

Önümüzdeki hafta bazı illerde olması beklenen en yüksek hava sıcaklığının Ankara, Kayseri, İzmir, Adana’da 37, İstanbul, Bursa ve Erzurum'da 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 44, Tunceli ve Malatya'da 42, Gümüşhane'de 40, Antalya’da 39, Samsun ve Trabzon'da 30 dereceye ulaşması beklendiği kaydedildi.

Ancak Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de kıyı kesimlerinde Deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların uzun süreli olarak etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi