Asker bile şaşırdı!

Lice ve Hani bölgesinde 9 sığınak ve 28 evde çıkanlar askerleri bile şaşırttı. Sığınakların yer altında olması dikkat çekti.

Asker bile şaşırdı!

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyon öncesi, önceki gün sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı, gece yarısı saat 00.00'dan itibaren kaldırıldı. Operasyonunda, PKK'lı teröristlere ait 9 sığınak ve 28 evde el yapımı patlayıcı düzenekleri, uyuşturucu ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi

YASAK KALDIRIDI

Lice ve Hani ilçelerinde, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon öncesi, 12 Ocak günü saat 05.00’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı, gece yarısı kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde 12 Ocak 2017 günü saat 05.00’dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 14 Ocak 2017 günü saat 00.00’dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz." 

9 SIĞINAK 28 EV

Operasyonun sonucuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan kişileri yakalamak maksadıyla başlatılan operasyonun başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Operasyonda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan adli arama kararlarına istinaden toplam 28 ev ve eklentilerinde arama yapıldığı aktarılan açıklamada, aramalarda biri silahlı terör örgütüne üye olmaktan arama kaydı olan 3 bölücü terör örgütü işbirlikçisi ile kasten adam öldürme suçundan aranan 1 kişinin yakalandığı belirtildi.

ASKERLER BİLE ŞAŞIRDI

Teröristlere ait 9 ayrı sığınakta 18 kilogram kubar esrar, 2 adet 12 kilogram mutfak tüpü, 2 terörist kıyafeti, yaklaşık 450 kilogram yiyecek maddesi, sığınak yapımında kullanılan muhtelif malzemeler, çok sayıda mutfak malzemesi ile tıbbi malzemeler ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"2 bidon içerisinde 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, araziye gömülü bidon içerisinde patlayıcı madde yapımında kullanılan 20 kilogram toz gübre, 50 kilogram amonyum nitrat, bin 100 torpil olarak isimlendirilen patlayıcı madde, 25 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan içi boş dökme demir, 54 pil patlayıcı ele geçirildi. Söz konusu mühimmatlar madde imha timi tarafından yerinde imha edilmiştir."

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara her türlü hava ve iklim şartlarında artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz