Görüş Bildir

Askere pusu!

Ağrı'da askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 asker şehit oldu. Şehadete eren askerlerden birinin ateşi Muş'a düştü.

Askere pusu!

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki asker şehit oldu. Şehitlerden birinin ateşi, Muş'a düştü.

Doğubayazıt ilçe merkezinden görev için İran hudut bölgesine giden askerlerin bulunduğu askeri aracın Ağrı Dağı kırsalından geçişi sırasında patlama meydana geldi. Teröristler tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Asteğmen Cengiz Usl şehit oldu, 1 er yaralandı. Yaralı er, hastaneye kaldırılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

YARALI ASKER DE ŞEHİT OLDU

Ağır yaralanan er de kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Şehit sayısı 2'ye çıkarken, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

ŞEHİT ATEŞİ MUŞ'A DÜŞTÜ

Şehit asteğmen Cengiz Uslu'nun merkez Yeşilyurt Mahalesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Vali Aziz Yıldırım ve askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehidin babası Hacı Kazım Uslu gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Gülistan Uslu'nun ise yıllar önce vefat ettiği belirtildi. Ailenin 9 çocuğundan biri olan Cengiz Uslu'nun şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. Şehit evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asılırken, sağlık ekipleri de evin önünde hazır beklemeye başladı.

8 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

8 ay önce asteğmen olarak göreve başlayan oğlu Cengiz ile en son dün telefonla görüştüğünü söyleyen baba Hacı Kazım Uslu, "Bana bir mayın tarlasında temizlik çalışması yaptıklarını ve son safhaya geldiklerini söyledi. Ben de kendisini dikkatli ol diye uyardım" diye konuştu. Şehit babasını yalnız bırakmayan Vali Aziz Yıldırım ise "Bu müberek ayda böyle bir acıyı bize yaşatanlar, bu bombanın getilmesine ve taşınmasına sebep olanları Allah kahretsin" dedi.

Bekar olan şehit astemen Cengiz Uslu'nun bugün düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi