Aşklarına kitaplar şahit oldu

Bingöl'de İl Halk Kütüphanesinde başlayan aşk hikayesi, kütüphanede kıyılan nikahla mutlu sona dönüştü.

Aşklarına kitaplar şahit oldu

Dünyada kimi çift sıra dışı bir evlilik için su altı, gökyüzü, dağ zirvesi veya bir geminin güvertesinde dünyaevine girerken Bingöl'de yaşayan 31 yaşındaki Ahmet Bolluk da evlenmek için kütüphaneyi tercih etti.

Kütüphanede çalışan Bolluk, kitap seçimine yardımcı olurken kütüphane üyesi ve yüzme eğitmeni 28 yaşındaki Zuhal Anılır ile tanıştı. Bu tanışmanın zamanla aşka dönüşmesi üzerine Bolluk ve Anılır evlenmeye karar verdi.

Anılır ile geçen yıl 25 Ağustos'ta nişanlanan Bolluk, evlilikleri için unutulmaz bir anı olması için tanışmalarına vesile olan kütüphanede nikah töreni yapmaya karar verdi.

Sürpriz nikah töreni organize eden Bolluk, nişanlısı Anılır'ı kitap okumak için kütüphaneye davet etti. Kütüphaneye geldiğinde kendisi için hazırlanan sürprizle karşılaşan ve büyük mutluluk yaşayan Anılır, Bingöl Belediyesi Nikah Memuru Yunus Börü'nün kıydığı nikahla dünyaevine girdi.

Kitapseverlerin şahitliğinde gerçekleştirilen törende çifte evlilik hediyesi olarak Kütüphane Müdürü Muhammet İnan İşlek tarafından kitap hediye edildi.

- "Kitaplar arasında nikahımızı kıydık"

Damat Bolluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştığı kütüphanede hayatının aşkıyla tanıştığını söyledi.

Anılır'ı ilk gördüğünde aşık olduğunu ifade eden Bolluk, "İlk gördüğümde tabii insanın yüreği pır pır ediyor. Bazı kitaplar sordu, ben de sorduğu kitapları temin ederek kendisine verdim. Bu vesileyle tanışmamız başladı." dedi.

İlerleyen zamanlarda kitaplar üzerine diyaloglarının arttığını dile getiren Bolluk, Anılır'a evlenme teklif ettiğini belirtti.

Anılır'ın kabul etmesi üzerine sürpriz bir nikah töreni yapaya karar verdiğini anlatan Bolluk, "Burada kitaplar arasında tanıştık ve kitaplar arasında nikahımızı kıydık." diye konuştu.

Kitapları çok sevdiğine işaret eden Bolluk, insanları kitap okumaya teşvik için kütüphanede nikah töreni yapma kararı aldığını aktardı.

Bolluk, kitapların her zaman faydasını gördüğüne dikkati çekerek "Kitap okumak güzeldir. İnsanlara kesinlikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Gelin Anılır, kütüphanede tanıştığı eşinin kitaplar arasında nikah töreni yapmak istemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eşinin ve kendisinin kitapları çok sevdiğini vurgulayan Anılır, "Eşim bize sürpriz yaptı. Nikahımızı burada kıydık. Güzel bir etkinlik oldu. Umarım bu, herkesin kitap okuması için bir farkındalık oluşturur." diye konuştu.

Çifte kitap hediye eden Kütüphane Müdürü İşlek de kütüphanede nikah töreni yapılmasından mutluluk duyduklarını vurguladı.

Bolluk'un talebi üzerine kurum olarak nikah törenine ev sahipliği yaptıklarına işaret eden İşlek, "Ahmet Bolluk kütüphaneci arkadaşımız, Zuhal Hanım ise iyi bir kitap okuru. Çifte hayırlı olsun diyor, mutluluk diliyoruz. Amacımız bütün insanları kütüphaneye çekmek için bir farkındalık oluşturmak." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz