Görüş Bildir

Atatürk'ü Kürtçe Ağıt Yakan Liseli

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla yapılan anma programında yaktığı Kürtçe ağıtla dikkati çeken 12. sınıf öğrencisi Leyla Gök, "Okurken çok farklı bir duyguydu, o kadar insanın karşısında heyecanlandım. Bir de 10 Kasım'ın verdiği üzüntü vardı." dedi.

Atatürk'ü Kürtçe Ağıt Yakan Liseli

Batman'da Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda dün düzenlenen anma programında "Neredesin Atatürk" oratoryosu sahnelenirken, 12. sınıf Adalet Bölümü öğrencisi Leyla Gök'ün, Atatürk'e uyarlanan, Kürtçe, "Neredesin Mustafa'm" adlı ağıdı izleyenleri çok etkiledi.

"Vay dünya, hain dünya, Mustafa'm ölmüş bu dünyada, hain dünya, vay dünya, Mustafa'm ölmüş bu dünyada." sözlerinin yer aldığı ve büyük alkış alan ağıdı seslendiren Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa çıktığı topluluk karşısında heyecanlandığını söyledi.

Kürtçe seslendirdiği ağıt sırasında çok duygulandığını belirten Gök, "Edebiyat öğretmenim Ahmet Savaş Bey, 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında benden Kürtçe ağıt yakmamı istedi. Hasta olmama rağmen severek kabul ettim ve provalarda çok çalıştım. Okurken çok farklı bir duyguydu, o kadar insanın karşısında heyecanlandım. Bir de 10 Kasım'ın verdiği üzüntü vardı." dedi.

Ağıt için 1 hafta çalıştığını aktaran Gök, sahnede o kadar insanın kendisini dinlemesi ve beğenmesinin çok hoşuna gittiğini dile getirdi.

Ağıdı, en güzel şekilde söylemeye çalıştığını aktaran Gök, "Ortamın da verdiği heyecanla aslında tam olarak istediğim gibi söyleyemedim." ifadelerini kullandı.

- Öğrencisi ile gurur duydu

Okul Müdürü Hasan Keskin, öğrencisi Gök ile gurur duyduğunu, kendisinin de en az öğrencisi kadar heyecanlandığını kaydetti.

Gök'ü tebrik eden Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğretmen ve öğrencilerimizin 10 Kasım anma programını başarılı şekilde gerçekleştirmesinden dolayı okul müdürü olarak çok mutluyum. Bu yılki anma programının farklı bir program olması için edebiyat öğretmenimiz programda Kürtçe ağıt yakılmasını teklif ettiğinde doğrusu ben de heyecanlandım. Bu heyecanımı öğrencim Leyla Gök ile paylaştık, onun da kabul etmesi bizleri mutlu etti. Leyla'nın da öz güvenli ve başarılı şekilde programda ağıt yakması hepimizi mutlu etti."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi