Avukat, 'fırsatçı taksiciler'den şikayetçi oldu

İZMİR Barosu'na kayıtlı avukat Halil İbrahim Elmas, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonrası taksicilerin çaresiz yolculardan fahiş paralar istedikleri iddiasını yargıya taşıdı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Elmas, taksicilerin tespit edilip cezalandırılmasını istedi.

Avukat, 'fırsatçı taksiciler'den şikayetçi oldu
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 41 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası sosyal medya, taksicilerin olay yerinden hızla ayrılmak isteyen çaresiz kişilerden '100 dolar' veya '200 TL' para istediği iddialarıyla çalkalandı. İzmirli avukat Halil İbrahim Elmas, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, bu taksicilerin tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Savcılık, dilekçeyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere esas numarasına kayıt etti.
Elmas, şöyle konuştu:
"Yazılı ve görsel basında çalışan gazeteci ve kameramanların attığı twitler ve verdikleri bilgiler üzerine harekete geçtim. Ülkeyi yasa boğan bu alçak saldırıya insan olmanın gerektirdiği duygulardan uzak bu olaylardan etkilendim. İddialar doğrultusunda ilgili havaalanında ticari faaliyette bulunan taksicilerin bazılarının hem insanlık onuru hem de meslek etiği ile bağdaşmayacak davranışlarda bulunmuştur. Bazı taksilerin, insanların zor durumdan faydalanarak ulaşım için müşteri ayrımına gitmesi ve tercih ettikleri müşterilerin içinde bulunduğu korku ve zor durumdan faydalanıp, fahiş fiyatlar istemesi belirtildi. İddia gece gündüz var gücüyle, ahlaki ve mesleki değerleri gözeten birçok taksiciyi de şüphesiz derinden üzdü. Vatandaş olmanın yanında avukat olarak mesleğimin gerektirdiği sorumluluk çerçevesinde suçu işleyenlerin tespit edilip, haklarında gerekli davalar açılıp, cezalandırılmalıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz