Aydın'a tahliye!

Terör soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanan ve hakkında dava açılan Diyarbakır'ın eski DBP'li Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Aydın hakkında tahliye kararı verildi.

Aydın'a tahliye!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, terör örgütü üyeliği ve propagandasını yapmak suçlamasıyla yargılandığı davanın dünkü duruşmasında tahliye edildi.

Terör soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanan ve hakkında dava açılan Diyarbakır'ın eski DBP'li Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın tahliye edildi.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya Aydın, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) hazır edildi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, Aydın hakkında iddialarda bulunan gizli tanık "Poyraz"ın dinlenilmesi için gerekli işlemlerin yapılması, sanığın üzerine isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunu gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Savunmasını tekrar etti

Önceki celsede yaptığı savunmasını tekrar ettiğini belirten Aydın, tahliye talebinde bulundu.

Tahliye talebini değerlendiren mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, sanığın tutuklulukta kaldığı süre, kaçma, gizlenme ve delilleri karartma şüphesinin bulunmaması gerekçesiyle Aydın'ın yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, duruşma öncesinde gizli tanık "Poyraz"ın mahkemede dinlenilmesi için Tanık Koruma Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

- Çuvallarla para örgüte

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen eski Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu hakkında hazırlanan iddianamede de gizli tanık "Poyraz"ın iddialarına yer verilmişti.

İddianamede, gizli tanık "Poyraz"ın, merkez Yenişehir Belediyesinde çalışanlar arasında   PKK'ya mali açıdan destek sağlayan kişiler hakkında verdiği bilgiler de yer almış, Kurbanoğlu'nu gizli tanık "Poyraz"ın teşhis ettiği aktarılmıştı.

İddianamede, Poyraz, ifadesinde eski belediye başkanının Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde PKK'yı destekleyici mahiyette propaganda yaptığını kaydettiği belirtilmişti.

Gizli tanığın iddianamede, "Kurbanoğlu, Mehmet Ali Aydın ile ayda bir liderlik yaparak belediyede çalışan işçileri Lice ilçesinde PKK'nın bulunduğu Sisi kampına götürdüğünü, örgüt mensuplarıyla buluştuklarını ve buluşma esnasında terör örgütü PKK adına toplanan çuvallar ile parayı örgüt mensuplarını verdiklerini biliyorum." ifadeleri yer almıştı.

- İstenilen ceza

İddianamede, eski Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına da hükmedilmesi isteniyor. Terör soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz