Görüş Bildir

Aylık 266 TL’ye hayat mı geçer? İşte yürek burkan hikaye!

İşte hayat mücadelesi diye buna derler. Çanakkale’de 70 yaşındaki Nuri amca ile 80 yaşındaki Hanife Teyze adeta bir harabe evde devletin verdiği yalnızca 266.6 TL’lik yaşlılık maaşıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Evet, yanlış okumadınız tam 266.6 TL’ye geçinmeye çalışıyorlar. Yoksulluk sınırı da açlık sınırının da en dibinde hem de. İşte ayrıntılar…

Aylık 266 TL’ye hayat mı geçer? İşte yürek burkan hikaye!

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kaykılar köyünde yaşayan 70 yaşındaki Nuri ve 80 yaşındaki Hanife Gül çifti, adeta harabe evlerinde, devletin verdiği sadece aylık 266.6 TL’lik yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyor.

3 AYDA BİR YAŞLILIK

DHA'nın haberine göre; Nuri amca ile Hanife teyze, devletin 3 ayda bir verdiği 400’er TL yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar. Aya bölündüğünde ikisinin aylık toplam geliri ise yalnızca 266.6 TL. Çift, sabah öğle akşam çay ve ekmek yediklerini, peynir, domates ve salatalığı 3 ayda bir maaş günü ancak alabildiklerini, etin ise ancak kurban bayramlarında komşuları sayesinde sofralarına girebildiğini anlattı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Kaykılar köyünde oturan Nuri Gül ve Hanife Gül, zor şartlara rağmen yaşam mücadelesi veriyor.

266.6 LİRA MAAŞ ALIYORLAR             

Yıllarca çalışıp ancak başlarını sokabilecek bir ev satın alabilen iki çocuk sahibi Gül çifti, elleri iş tutmayınca devlete başvurdu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gül çiftine her biri için üç aydan üç aya 400 lira yaşlılık maaşı bağladı. Ellerine aylık toplam 266.6 lira geçen çift; her şeye rağmen hayata küsmüyor. Sabah, öğle ve akşam çay ve ekmekle günü geçirdiklerini anlatan  Gül çifti peynir, domates, salatalık gibi ürünleri ancak maaş günü alabildiklerini söyledi.

Eti ise ancak Kurban Bayramı’nda komşuları sayesinde gördüklerini belirten çift, ’Çocukların yardımı olmuyor mu? sorusuna ise, "Nerde bakacaklar bize. Kendilerine bakamıyorlar. Kendileri alırsa yiyebiliyorlar işte. Alamazlarsa o da yok. Onlar da bizim gibi" diyerek dert yandı.

Hanife Gül, en büyük üzüntüsünün ise artık elleri tutamadığı için ekmek yapamamak olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi