Başkan Beyoğlu'ndan Mehmet Akif'e anma mesajı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Beyoğlu, "Merhum Mehmet Akif Ersoy, Şair ve yazarlığın yanı sıra şehir şehir dolaşarak, bilgisini, heyecanını ve umudunu milletiyle paylaşmış, vaazları ve yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini yükseltmiştir" dedi.

Başkan Beyoğlu'ndan Mehmet Akif'e anma mesajı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, milli şair  Mehmet Akif Ersoy'un 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Mehmet Akif Ersoy’un fikren ve ruhen verdiği mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Başkan Beyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKİF MESAJI

"İstiklal Marşımızın yazarı, bağımsızlık ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, değerlerine sonuna kadar bağlı olan milletimizin tarihine adını altın harflerle yazdırmış kahramanlarındandır. Fakru zaruret içerisinde mücadele eden milletimize büyük bir ilham olmuştur. Vatanına, milletine duyduğu derin bağlılık ve sevgiyle kaleme aldığı İstiklal Marşımızı milletimize hediye ederek aynı zamanda   milletimizin gönlünde müstesna yere sahip bir mütefekkirdir.  Şair ve yazarlığın yanı sıra  şehir şehir dolaşarak, bilgisini, heyecanını ve umudunu milletiyle paylaşmış, vaazları ve yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini yükseltmiştir. O gün yakmış olduğu büyük kıvılcım bugün de milletimize ışık tutmaktadır. Gelecek nesillerin  manevi hassasiyetlerle yetişmesinde  Mehmet Akif'in eserlerini iyi anlamak, gelecek nesillere aktarmak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak büyük önem taşımaktadır. Ebediyete intikalinin  83.yıl dönümünde büyük usta Mehmet Akif Ersoy'u hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyor, İstiklal mücadelemize damga vuran şehit ve gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz