Balıkesir'de Parasailing kazasına 3 tutuklama

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, iki kardeşin öldüğü parasailing kazasının ardından adliyeye sevk edilen su sporları firmasının yetkilisi 3 kişi tutuklandı. Yaşamını yitiren 2 kardeşin cenazesinin ise Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi.

Balıkesir'de Parasailing kazasına 3 tutuklama


İstanbul'dan Ayvalık'a tatile gelen bir tekstil firmasında yönetici olan 34 yaşındaki Erhan Aytekin ve 36 yaşındaki Bilal Aytekin kardeşler, geçen pazartesi günü saat 16.00 sıralarında, Sarımsaklı Plajı'ndan, bir sürat motorunun vincine bağlanmış olan ve havaya karşı direnç gösteren paraşütün hızla havalanmasıyla yapılan bir su sporu olarak bilinen parasailinge bindi. 

KONTROLSÜZ UÇUŞ!

Bilentur Mevkii'ne geldiklerinde, aniden çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle halatı kopan paraşüt, havada kontrolsüz uçmaya başladı.
İki kardeşi taşıyan paraşüt önce Gürgen Sitesi Küme Evleri'ndeki bir binanın çatısına çarpıp, aynı sitedeki Cahit Kızıl'a ait evin balkonuna düştü. Ağır yaralanan ve aslen Elazığlı olan Erhan Aytekin ve Bilal Aytekin kardeşler, çevredekilerin çağırdığı ambulanstaki sağlık görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

KURTARILAMADI

Buradaki ilk müdahale ardından Bilal Aytekin Edremit Devlet Hastanesi, iki çocuk babası Erhan Aytekin ise İzmir Şifa Hastanesi'ne sevk edildi. İki kardeş, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Olayın ardından Sarımsaklı Sahili'ndeki su sporları firmasının yetkilileri 39 yaşındaki A.H., 27 yaşındaki M.B. ve 34 yaşındaki O.G. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından dünakşam adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklandı. İki kardeşin yakınları tarafından teslim alınan cenazelerinin ise memleketleri Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz