Balıkesir'de Sahili tel örgüyle çevirmek istedi

Balıkesir Edremit İlçesi'nde yaşayan Ahmet Ertür, Akçay Sahili'nde babasına ait olduğunu öne sürdüğü alanı tel örgüyle kapatmak istedi. Zabıtaların engel olduğu olay sonrasında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, halkın yürüyüş yolunu kapattırmayacağını söyledi.

Balıkesir'de Sahili tel örgüyle çevirmek istedi
Edremit'in Akçay Mahallesi'nde bulunan kordon boyunda 2012 yılında tesis alanı olarak geçen alan, kamu yararı şerhi olmaması nedeniyle icra yoluyla satıldı. İcra yoluyla yeri alan Ahmet Ertür, mülkiyet hakkını kullandığını iddia ederek, söz konusu alanı gece yarısı tel örgüyle çevirmek istedi. Gece çalışma izni olmaması nedeniyle polis ekiplerince tel çekme işlemi engellenirken, bugün öğle saatlerinde tekrar kordona gelerek yeri çitle kapatmak isteyen Ertür, zabıta ekiplerinin müdahalesi ile karşılaştı. Zabıtanın engellemesine tepki gösteren Ertür, "Burası daha önce Akçay Belediyesi'nin borçlarından dolayı satışa çıkarılmış ve tarafımızdan icra yoluyla 2. ihalede alınmış bir yer. 2013 yılında belediye bize engel olmak için ihalenin feshi davası açtı. Ancak fesih koşulları oluşmadığı için yerel mahkeme lehimizde karar verdi. Tabi sonrasında Yargıtay sürecine geçildi. Yargıtay'da da biz davamızı kazandık. Onunda sonucunda icra müdürlüğünde işlemlerimizi yaparak biz tapumuzu aldık. Şuanda Akçay Mahallesi 516 ada 6 parsel babam Emin Ertür'e aittir. Biz mülkiyet hakkından doğan en doğal hakkımızı kullanmak için buradayız. Burayı çitle çevirmek istiyoruz ancak buna müsaade etmiyorlar. Burası daha önce günübirlik tesis alanı olarak bize satılmıştı. Şuan vasıf değiştirerek yürüyüş yolu haline getirdiler" dedi. Ahmet Ertür yer ile ilgili geleceğe yönelik olarak ise planlamalarını şu şekilde anlatı. "Belediye burayı tekrar kamulaştırmak isteyebilir. Veya biz kendi özel malımız olarak başka planlamalar yapabiliriz. Belediye görevlileri zorla hakkımızı teslim etmiyorlar. Dün akşamda (Çarşamba) bir olay yaşadık. 8 metre tel çekmiştik ki polis arkadaşlar geldi. Gece çalışması için özel izne tabi olduğumuzu söylediler. Bunu bilmiyorduk ve hemen saygı gösterdik ve çalışmayı durdurduk" dedi.
"KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ YAPILACAK"
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise kordondaki yer ile ilgili kamulaştırma işlemi yapılacağını ve mağduriyetlerin giderileceğini belirterek, "Geçmiş belediye döneminde icra takibatı nedeniyle satılarak kişi mülkü haline gelen bu alan belediyemiz tarafından kamulaştırma kapsamına alınmıştır. Yürüyüş yolu içinde olan bu alanın yasal süreci içerisinde kamulaştırma işlemi yapılarak vatandaşa bedeli ödenerek mağduriyeti önlenecektir. Bu süreç içerisinde yürüyüş yolu içinde kalan bu alanın halkın kullanımında açık kalması için yasal yollar ve tedbirle alınacaktır" dedi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz