Başbakan Yıldırım'dan olay açıklamalar!

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel dergisinin Cerablus operasyonu hakkındaki 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' analiziyle ilgili "Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz.

Başbakan Yıldırım'dan olay açıklamalar!

Başbakan  Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel dergisinin Cerablus operasyonu hakkındaki 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' analiziyle ilgili "Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır. Aslı astarı yoktur" dedi.

Bulgaristan mülteci sorununu Bulgaristan'ın yaşamakta olduğu bu sıkıntıyı azaltmak için ikili bir gayret, ikili birlikte çalışma kararı aldı. Her ne kadar AB ile yapılacak anlaşma gecikmiş olsa da bu anlaşma oluncaya kadar, Ekim ayında tamamlanmasını bekliyoruz çünkü bu kanuni zorunluluk, bu süreye kadar bile Bulgaristan'la aramızda çalışmaları yoğunlaştıracağız ve burada yaşanan sorunun çözümü için somut adımlar atmaya gayret edeceğiz" diye yanıt verdi.

Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sözleşmeye ilişkin soruyu yanıtlayan Bulgaristan Başbakanı Borisov ise şöyle konuştu: "Ben umuyorum ki AB içerisinde yeterince bir irade, güç toplanıp tüm devletlere bir koruma sağmalı. Ondan sonra zaten başka toplantılarımız da olacak. Yeterince zamanımız ortamımız olur. Ben eminim ki tüm Avrupa ülkeleri için çok net ve uygun bir çözüm bulabiliriz. Böyle bir imkanımız var. Türk makamlarıyla çok iyi, ortak bir sınır koruma mekanizması oluşturabiliriz"

Kaynak: DHA