Görüş Bildir

Başkan'dan resmi nikah

Hani İlçesi Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilk kez bir çiftin nikahını kıydı. İlçede resmi nikahı yaygınlaştırmak için kampanya başlatan Yazıcı, bundan sonra tüm nikahları bizzat kıyacağını açıkladı.

Başkan'dan resmi nikah

Hani İlçesi Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, göreve geldikten sonraki ilk nikahını kıydı. Kırmızı cübbe giyerek 23 yaşındaki Muzaffer ve 21 yaşındaki Şirin Tarhan çiftinin nikahını kıyan Yazıcı, nikah defterini ise geline verdi. Hani Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen nikah töreninin ardından evlilik cüzdanını gelin Şirin Tarhan'a veren Yazıcı, genç çifte mutluluklar diledi.

BAŞKAN NİKAH KIYDI

Yazıcı Hani İlçesine bağlı Kuyular Mahallesi'nde oturan Muzaffer ve Şirin Tarhan çiftine günün anısına çeyrek altın ve mutfak çeyiz seti hediye etti. Nikah töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı,“Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" dedi.

Belediye Başkanı Yazıcı ayrıca ilçede resmi nikahı yaygınlaştırmak için bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Bundan sonra başvuru yapan herkesin nikahını bizzat makamında kıyacağını belirten Yazıcı, evli olup resmi nikahı olmayan vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi