BBC muhabiri Kamer serbest

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerika'nın Sesi'ne (VOA) çalışan gazeteci Hatice Kamer, Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

BBC muhabiri Kamer serbest

Şirvan İlçesindeki heyelan faciası ile ilgili gelişmeleri haberleştirmek için ilçeye giden ve önceki gün öğlen saatlerinde polis kontrol noktasında gözaltına alınan GGC yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerika'nın Sesine çalışan Hatice Kamer, Siirt Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Dün geceyi Siirt Emniyet müdürlüğünce geçiren Kamer için hem BBC Türkçe servisi hem de Amerika'nın Sesi, açıklama yaparak Kamer'in kendilerine çalışan bir gazeteci olduğunu belirtmişlerdi.

Gazeteci Hatice Kamer, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından, dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Hatice Kamer için yönetim kurulu üyesi olduğu Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti de serbest bırakılmadan önce bir açıklama yayınlamıştı. Cemiyet açıklamasında şöyle denilmişti:

"Cemiyetimizin yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer, maden kazası haberi için gittiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde, görevi başındayken gözaltına alındı. Gerekçesini 'resmi' olarak hala bilmiyoruz. Önce 'sosyal medya paylaşımı' denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor. Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır'da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan'da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi?  Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz