Bedelli Askerlik son durum sosyal medya da TT oldu! Peki bedelli çıkacak mı

Bedelli Askerlik son durum konusunda açıklamalar devam ederken, 2017 bedelli askerlik açıklamasında olumsuz cevap geldi. Her sene askerliğini paralı olarak ve kısa dönem yapmak isteyen er adaylarının yakından takip ettiği bedelli askerlik 2017 senesinde çıkacak mı sorusu da şu sıralar çok soruluyor.

Bedelli Askerlik son durum sosyal medya da TT oldu! Peki bedelli çıkacak mı

Bedelli Askerlik son durum konusunda açıklamalar devam ederken, 2017 bedelli askerlik açıklamasında olumsuz cevap geldi. Her sene askerliğini paralı olarak ve kısa dönem yapmak isteyen er adaylarının yakından takip ettiği bedelli askerlik 2017 senesinde çıkacak mı sorusu da şu sıralar çok soruluyor. Cumhuraşkanı Receptayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz dönemlerde yapığı açıklamalarda bedelli askerlik gibi bir durumun şu sıralar söz konusu olmadığı açıklaması yapılırken, söz konusu bilgilendirme de n plan da terörle mücadelenin olduğu belirtilmişti.

Ancak sabah saatlerinde bedellik askerlik 2018 konusunda açıklamalar olduğu ve müjdel aberin verildiği iddia edilmekteydi. 2017 senesi için umutlarını kaybeden paralı askerlik yapmak isteyen adaylar, bedellik askerlik 2018 konusunda umuda kapıldılar. Son dakika bedelli askerlik konusunda iddialara göre görüşmelere başlandı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda bedelli askerlik hakkında şunları söylemişti: “Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. 18 yaş ve üzerinde olup Türk vatandaşı olmasına rağmen en az 3 yıl yurt dışında çalışmış erkekler 21 günlük bedelli askerlik yaparak bu hizmeti tamamlayabilirler. Buna "dahte" yani "dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler" denir. Türkiye'de ikamet eden, 18 yaş ve üzeri erkekler için dönem dönem çıkarılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmeti de bulunmaktadır. Bu ikinci tür geçicidir. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği dönemde gerekli şartları taşıyanlar bu geçici bedelli askerlikten faydalanabilir.

Bedelli Askerlik beklentisi süren binlerce vatandaşın başlattığı 'Bedelliaskerliktorbayasada' hashtagı kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı. Bir süredir çeşitli sosyal medya kampanyaları düzenleyen ve bedelli askerlik beklediğini dile getiren vatandaşlar kadar, bedelli askerliğe karşı olduğunu bildiren sosyal medya kullanıcıları da aynı hashtag üzerinden görüşlerini bildiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda bedelli askerlik hakkında şunları söylemişti:

“Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık 20 günü izin. 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor. Askerlikteki o belli disiplin anlayışı, bunlar çok çok önemli. Bir diğeri ise korunmada, birçok şeylerde bazı adımları atmaya yardımcı olur. İnsan hayatının disiplininde de askerliğin sağladığı birçok faydalar var. Bunun dışında da yani normal şu andaki süreçte de zaten 11 ay filan... Bunlardan kaçınmanın da ben doğru olmadığına inanıyorum.

Çünkü Genelkurmay Başkanlığımız, bunun yanında Milli Savunma Bakanlığımız bu sayısal durumu önümüze koyduğu zaman hakikaten bu da düşündürüyor. Orada öyle bir şişme olabilir ama öbür tarafta da ciddi bir ihtiyacımız var. Kaldı ki hep söylerdik ya 'biz asker bir milletiz'. Asker milletsek bunun gereğini de yapalım, bundan kaçınmayalım ve geçmişimizde bu yoktu, son zamanlarda bunlar biraz artış kaydediyor. Temenni ederim ki bunlar gündemden yavaş yavaş düşer ve herkes o şerefli giysiyi giymek suretiyle yola devam eder. Biz yaptık, 16 ay yedek subaylık yaptım. Şimdi artık yedek subaylıkta da süre iyice azaldı.”

Kaynak: Diyarbakır Söz