Görüş Bildir

Belgeseller ödüllerini aldı!

2. Filmamed Belgesel Film Festivali yapılan ödül töreniyle sone erdi. Ödül kazanan belgesel filmlerin yönetmenleri ödüllerini Uludere’de yaşamını yitirenlere ve KCK davasında tutuklananlara adadılar.

Belgeseller ödüllerini aldı!

Kayapınar Belediyesi tarafından ikinciyi yapılan Filmamed Belgesel Film Festivali Kayapınar Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda yapılan ödül töreniyle sone erdi.

“SİNEMA BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEKTİR “

Ödül töreninde konuşan Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ,” Festivale dört parçadan yönetmenlerin yapıtlarıyla katılım göstermesi ve yoğun ilgi güzel bir gerçekleştirdiğimizin göstergesi oldu. Belediye olarak önceliğimiz kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalardır. Bu anlamda bu kentte kazandırdığımız eğitim destek evleri ve kültür merkezi bu yönde büyük bir eksikliği gidermiştir. Kürtlerin tarihi, yaşadıkları acılar ve direnme geleneği gönümüze tam olarak yansıtılamıyor. Umut ediyorum ki bu eksiklik sinemayla biraz olsun giderilir “ şeklinde konuştu.

“FARKLI SESLERİN BULUŞTUĞU YER OLDU”

Festival jürisi adına konuşan Teymur Evdike ,” Festivalde 34 gösterim yapılması ve bunların Uludere’de öldürülenlere adanması festivalin en önemli etkinliğiydi. Festivale katılan tüm belgeseller bu coğrafyada yaşananları anlatması anlamında çok iyiydiler. Bizler en iyiyi seçmedik. Tüm iyi yapıtların içinden iyi yapıtlar seçtik yalnızca. “ dedi. Jüri üyesi Şehpal Şenyut ise yaptığı konuşmada, “ Bu festival farklıkları bir araya getirmesi ve halkların birbirine tanıması açısından çok önemliydi “ şeklinde konuştu.

Festival Direktörü İlham Bakır festivali değerlendirdiği konuşmasında, “ Öncelikle yarışma bölümüne katılan filimler çok olması ve izleyicilerin yoğun ilgisi oldu. Bu anlamda önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir etkinlik yapmak bizim için zorunluluk oldu. Bu festival farklı seslerin kendine yer bulabilmesi açısından önemliydi “ değerlendirmesinde bulundu.

“BU BELGESELLERİ MECLİS İZLESİN”

Geceye katılan ve Filmamed festival jüri üyesi ünlü yönetmen Ezel Akay ise yaptığı konuşmada, “ İzlediğim belgesellerde çok az duyduğumuz ancak bu coğrafyada yaşananlar tanık oldum. Ayrıldığım eski eşim Türk ve Hasan isimli bir çocuğumuz var. Daha sonra eşim bir Kürt’le evlendi. Çocukları oldu ve ismini Baran koydular. İnanın iki kardeş çok güzel annelerinin yanında sorun yaşamadan yaşıyor. Bu anlamda filmleri meclisin izlemesini çok isterim “ şeklinde konuştu. Daha sonra festivalde dereceye giren belgesellerin yönetmenlerine katılımcı konuklar tarafından ödülleri verildi. Ödül alan yönetmenler, ödüllerini KCK tutukluları ve Uludere’de yaşımı yitirenlere adadılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi