Beş oğlumu da polis yapacam!

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ndeki bomba yüklü aracın PKK'lılar tarafından infilak ettirilmesiyle şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, okuyan 5 oğlunu da polis yapacağını belirterek, "5 oğlum var imkanlarım el verirse 5'ini de polis yapacağım.

Beş oğlumu da polis yapacam!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, ilçe Kaymakamları, Kurum müdürleri ile birlikte, önceki gün Genç'te şehit olan ve aynı gece Ergani İlçesi'nde cenazesi törenle toprağa verilen Polis Murat Yıldırım'ın, Namık Kemal Mahallesi'ndeki yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Baba Kemal Yıldırım ve yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra dua etti.

ŞEHİT TAZİYESİ

Vali Aksoy'a duygularını anlatan şehit babası Kemal Yıldırım, okula giden 5 oğlunu da imkanlarının el vermesi durumunda polis yapacağını anlatarak, "5 oğlum var. Bunlar okuyor. 5 oğlumu da imkanlarım olursa polis yapacağım. Şehit oğlumun ne bana, ne de devlete faydası olmadı, üzüldüğüm nokta da budur" dedi. Gelini Sevda Yıldırım'ın, patlama sırasında oğlunun evde olduğunu kendisine anlattığını aktaran baba Kemal Yıldırım, şunları söyledi:

BEŞ OĞLUM VAR

"Gelinim bana dedi ki; 'İlk patlamada Murat evdeydi. Hemen üstünü giyip panzerle olay yerine gidiyordu. Ben de ona 'dur acele etme nereye gidiyorsun? dedim. Murat, arkadaşları şehit düşerken evde oturamayacağını söyleyerek panzere bindikten sonra patlama yerine gitti. Panzerin geçişi sırasında yol kenarında traktöre yüklü bombalar patlatılmış ve Murat burada ağır yaralanmış dedi. Ben ve diğer yakınlarım Bingöl'e gittik. Hastanede ziyaret ettik ancak, yaşayacak durumu yoktu. Bir süre sonra oğlumun şehit haberini aldık. Gelinim 3 aylık hamiledir. Torunuma tüm imkanlarımla sahip çıkacağım, ona bakacağım. Oğlumun anısını yaşatacağız."

İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan'ın okuduğu duaların ardından bir süre taziyede oturarak aile fertlerini teselli etmeye çalışan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz