Görüş Bildir

“Beton mikseri yola gömüldü”

Bağlar ilçesinde beton mikseri seyir halinde bir anda yola gömüldü. Kazada iki kişi yaralanırken, yolun yeterince asfaltlanmadığı ve geçen kanalizasyonun üzerinin, demir kullanılmadan betonla kapatıldığı ortaya çıktı.

“Beton mikseri yola gömüldü”

Merkez Bağlar ilçesinde, görenleri hayrete düşüren bir kaza yaşandı. Beton mikseri seyir halinde iken birden yola gömüldü. Kazada mikserde bulunan işçilerden iki kişi yaralandı. Korkunç kazanın, Büyükşehir Belediyesinin keyfi tutumundan kaynaklandığı ortaya çıktı. Kanalizasyon olarak kullanılan kanalın üzerinin güçlendirilmeden, demir kullanılmadan gelişi güzel asfaltlanması nedeniyle ağır tonajlı araca dayanamadı.

MİKSER YOLA GÖMÜLDÜ

Alınan bilgiye göre, kaza dün saat 14.00 sularında meydana geldi. Merkez Bağlır ilçesi Batıkent sitesi mevkiinde, bir inşaata beton taşıyan Hamza Koyun idaresindeki Beton Mikser, seyir halindeyken birden yola gömüldü. Kazada mikserde bulunan işçilerden Metin Aydınlı ile Aydın Gözmen yaralandı. Yaralı Aydınlı ve Gözmen, olay yerine çağrılan ambulanslarla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Mikser şoförü Koyun ise kazada yara almadan kurtuldu.

Görenleri hayrete düşüren kaza, kanalizasyon ve asfaltlamanın güçsüzlüğü yüzünden yaşandığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin defalarca yapılan şikayetlere ve bir çok kez kazanın meydana geldiği bölgedeki kanalizasyonun güçlendirmesini yapmadığı, gelişi güzel döktüğü asfaltla durumu kamufle ettiği belirlendi.

BELEDİYE SKANDALI

Mikser'in gömüldüğü yerdeki kanalizasyonun yıllar önce sulama amaçlı yapılan kanal olduğu ve burada hiç bir güçlendirme, tonajlı araçların geçmesine karşı, üzerine demirle betonarme yapılmadığından dolayı sıkça kazaların meydana geldiği ifade edilirken, mikser şoförü Koyun, ortaya çıkan skandal ve yaşadığı korkunç kazayla ilgili olarak, Büyükşehir belediyesine veryansın etti.

ŞOFÖR TEPKİ GÖSTERDİ

Koyun tepki gösterirken şöyle dedi; "Kanalizasyona, yola nasıl gömüldüğümü bende anlamış değilim. İlk ışıkta döndüm. Beton dökeceğim yer hemen şurası. Buraya girer girmez, yol çökmeye başladı. Birden kendimizi, burada gömülmüş vaziyette gördük. Hayretler içerisindeyiz. Yol nasıl çöker? Çöken yere bakıyoruz, kanal. Belediye kanalın üzerini, hiç bir güç, demir, beton dökümü kullanmadan, üzerini asfaltlamış. Trafiğe açık bir yolda, var olan kanal bu şekilde mi, korumaya alınır? Hangi akıl, hangi teknik, hangi mühendis diyebilir ki, 8 santimlik şişle, koca bir yolu, kanalı güvenli bir yol alarak trafiğe açabilirim. Büyük bir sorumsuzluk, büyük bir skandal bugün yaşadık." Yetkilileri sorumlu olmaya davet eden Koyun, yasal haklarını arayacaklarını söyledi.

Öte yandan, yaşanan ve görenleri hayrete düşüren kazayla ilgili olarak Arif Eminoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Cumali Baydemir ise, bu yalda birçok kez kazanın ve araçların kanala gömdüğünü söyledi. Baydemir şunları söyledi.

ŞİKÂYET EDİLMİŞ

"Mikser yola gömülürken, ben de tesadüfen okulun kapısının önündeydim. Mikser buradan geçerken, birden yola gömüldüğünü gördüm. Kamyon şoförü buradan gayet yavaş geçiyordu ve sonra birden yol çöktü. Şoför bey mikseri kontrol etmeseydi, belki başka tehlikelere de yol açılabilinirdi. Duyduğuma göre bu yolla ilgili olarak birkaç kez şikâyette bulunulmuş. Ama kimse ilgilenmemiş.

İnanın.. Araçlar ne zaman buradan geçse yol sallanıyor.

İNSAN HAYATI UCUZ MU?

Biz okul olarak bu güne kadar şikâyette bulunmadık ama çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar şikâyette bulunduklarını söylediler. Zaten bu yol yapıldığından beri hiç elden geçirilmedi ve onarılmadı. Nedense anlamış değilim şikâyet olmasına rağmen belediye yetkilileri bir şey yapmıyor. Bu kadar basit mi insan hayatı? Bu kadar ucuz olmaması lazım. Biran önce yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyoruz. Bu olay bir insanın canına da mal olabilirdi. Bir yol için insanın canı ucuz olmadığını düşünüyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi