Görüş Bildir

Diyarbakır Engelli İl Meclisi Kuruldu

Diyarbakır Engelli İl Meclisinin kuruluşuna katılan Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin İçli, engelli örgütlerini bir araya getirmek istediklerini söyledi.

 Diyarbakır Engelli İl Meclisi Kuruldu

DİYARBAKIR-Engelliler Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen ve 81 kentte engelli il meclisi oluşturulmasının planlandığı proje kapsamında Diyarbakır Engelli İl Meclisi kuruldu.

İl meclisinin kurulmasıyla ilgili olarak Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya katılan engelli örgütleri yöneticileri, Diyarbakır Engelli İl Meclisinin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler. Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin İçli, dağınık olan engelli örgütlerini bir araya getirmek istediklerini söyledi.

İçli, "İlk uygulamayı Batman'da yaptım. Şimdi de Diyarbakır'dayız. Biz, her ilde 2 gün kalıyoruz. Önce kamu kurumlarını, belediyeleri ziyaret ediyoruz. İli, erişilebilirlik ve engellilerin sıkıntıları açısından biraz tanımaya çalışıyoruz. Sonra da toplantı yapıyoruz ve il meclislerinin seçiminde arkadaşlarımıza katkıda bulunuyoruz. Meclislerimiz, bu toplantının ardından çalışmaya başlıyorlar. Şu an 16 ile ulaştık. İl meclislerinin temel amacı, dağınık olan engelli örgütlerini bir araya getirmek ve sesimizin daha yüksek çıkmasını sağlamaktır. Engelli sorunlarını hak temelli bakış açısıyla çözümlemeye çalışmak istiyoruz." dedi.

"Engelli sorunlarının çözümü yerelde başlar"

Engelli vatandaşlara çağrıda bulunarak, yaşanan sorunların il meclislerine iletilmesini isteyen İçli, şunları söyledi:

"Genellikle Ankara'da olduğumuz için engellilerin genel sorunları hakkında bilgimiz var. Yerel düzeydeki sorunların da çözümü bizim için çok önemli. Engelli sorunlarının çözümü yerelde, Diyarbakır iline özel sorunlardan başlar. Bunun için engelliler, sorunlarını mutlaka seçilen meclise iletsinler ve birlikte mücadele ederken de onlara destek olsunlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi