Görüş Bildir

Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu başladı

Büyükşehir Belediyesi, kalifiyeli eleman yetiştirmek ve istihdama katkıda bulunmak amacıyla açtığı Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu, 25 kursiyerin katılımıyla başladı. Toplam 384 saat eğitim görecek kursiyerlere, MEB onaylı sertifika verilecek.

Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu başladı

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları kapsamında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı dersliklerinde açtığı Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu, 27 Mart’ta başladı. Kurstan kadın ve erkek olmak üzere toplam 25 kişi faydalanıyor. Hafta içi her gün 08.00-13.00 saatleri arasında devam eden kurs, haziran ayı sonunda tamamlanacak.

Kursun ilk aşaması

Kursta kursiyerler ilk aşamada, “sağlıklı ve etkili iletişim kurmak, öğrenme ihtiyaçları doğrultusunda bilgi ve veri toplamak, Uygulanabilir girişimci (iş) fikirler üretmek, girişimci (iş) fikri geliştirmek ve planlamak, işletme kurma ve geliştirmeyle ilgili faaliyetleri yürütmek, işçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş güvenliği önlemlerini almak, çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak ve kendini geliştirerek karşılaştığı problemleri çözmek” konularında 80 saat eğitim alacak.

304 saat temel eğitim verilecek

Temel eğitimler dışında kursiyerlere, mesleki alanla ilgili “defter ve belgeleri temin ve tasdik ettirmek, fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek, işletme defteri düzenlemek, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan belgeleri düzenlemek ve menkul kıymetleri seçmek, bilanço düzenlemek, büyük defter ve mizan düzenlemek, varlık hesaplarını kaydetmek, kaynak hesaplarını kaydetmek, paket programı kurmak ve ayarlarını yapmak, cari hesap işlemleri yapmak, çek senet takibi yapmak, ön muhasebe işlemleri yapmak” konularında 304 saat eğitim verilecek.

MEB onaylı sertifika verilecek

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek. Kursiyerlere İŞKUR, tarafından kursa devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve kursiyerlerin sağlık sigortaları yatırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi