Görüş Bildir

"Bilim Şenlikleri" başladı

Elazığ Bilim Merkezi tarafından "4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri" programı kapsamında düzenlenen ve çeşitli bilimsel tasarımların sergilendiği etkinlik büyük ilgi gördü.

Elazığ Bilim Merkezi tarafından "4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri" programı kapsamında düzenlenen ve çeşitli bilimsel tasarımların sergilendiği stantları vatandaşlar ilgiyle gezdi.

Elazığ Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan etkinlikte, güneş, elektrik enerjisi ve hidrojen gazıyla çalışan otomobiller, elektronik, robotik ve mekanik sistemlerden oluşan droneler, akıllı baston, robotlar, elektronik beşik, şırıngadan hidrolik kepçe, limon piyano gibi ilginç tasarımlar ile sanatsal çalışmalardan oluşan 40'tan fazla proje sergileniyor.

İlkokuldan üniversiteye her yaş grubundan öğrencilerin tasarımlarıyla katıldığı şenlikler kapsamında gerçekleştirilecek bilimsel sahne şovları, kreatif etkinlikler, laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar ve söyleşiler ile katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin arttırılması amaçlanıyor.

TÜBİTAK ve Elazığ Valiliğinin desteği ile düzenlenen bilim şenlikleri programının ilk gününde vatandaşlar stantları ilgiyle gezerek tasarımlar hakkında bilgi aldı.

BİLİM YENLİKLERİ

En ilgi çeken tasarımları arasında güneş enerjisi, elektrik enerjisi ve hidrojen gazı ile çalışan otomobiller yer aldı.

Bilim şenliklerinin açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, TÜBİTAK'ın desteği ile geçen yıl faaliyete geçen bilim merkezinin hem kentteki hem de çevre illerdeki çocukların ve gençlerin bilime olan ilgilerini arttırmak gibi önemli bir işlev üstlendiğini söyledi.

Bilim merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Bilim şenlikleri programı çerçevesinde TÜBİTAK tarafından maddi olarak desteklenen bu organizasyonda 3 gün içerisinde 20 atölyemizde 2 bin öğrencimiz çeşitli etkinliklere katılacak ve eğitim görecek. Ancak bunun da ötesinde gerek içeride gerekse bahçe alanında gerçekleştirilecek bilimsel aktiviteler ve eğlenceli diğer aktivitelerle beraber biz yine 2 binin çok üzerinde çocuğumuzun, gencimizin, vatandaşımızın bu etkinliğe katılacağını düşünüyoruz."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi