Görüş Bildir

Bingöl'de 3’üncü Yöresel Yemek Yarışması

Bingöl’de 3’üncüsü düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması kapsamında yapılan yemeklerin tadına il protokolü baktı.

Bingöl'de 3’üncü Yöresel Yemek Yarışması

Bingöl Valiliği ve Belediyesinin katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 42’inci Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 3’üncü Yöresel Yemek yarışması düzenlendi. 4 kategoride yapılan yarışmalara 43 yarışmacı katıldı. Bingöl’ün yöresel yemeklerini en güzel şekilde yapmak için yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

Yarışmacılarca hazırlanan yemekler, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak ve il protokolünün beğenisine sunuldu. Karşıyaka Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda yöresel yemeklerin tadına bakan protokol üyeleri, yemekler hakkında bilgi aldı.

Hafta kapsamında 3’üncü Yöresel Yemek Yarışması yapıldığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman,"43 yarışmacının katılımıyla düzenlenen yarışmalarda her kategoride ilk üçe girenlerin yemekleri burada sergilendi. 15 Nisan Pazartesi günü yapılacak programla dereceye girenlere ödüller verilecek. Bu anlamda yarışmaya katılan yarışmacılarımıza ve bizlerden desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi