Bingöl'de 4 bin 500 arı kovanı ile 200 kuzine dağıtıldı

Bingöl', Murat Nehri su havzasında yer alan Elazığ, Muş ve Bingöl illerinde doğal kaynak bozunumunun önüne geçilmesi amacıyla yürütülen "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında vatandaşlara, 4 bin 500 arı kovanı ile 200 kuzine sobası dağıtıldı.

Bingöl'de 4 bin 500 arı kovanı ile 200 kuzine dağıtıldı

Vali Yavuz Selim Köşger, İl Orman İşlet Müdürlüğünün Düzağaç mevkisindeki fidanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırımlarına değindi.

Devletin tüm kurumları gibi orman teşkilatının da milletin hizmetinde olduğunu aktaran Köşger, "Bugün 200 kuzine soba ve 4 bin 500 arı kovanı dağıtılıyor. Mikro havza projesinde maşallah her şey var. Ahır yapımından sera yapımına, sebze yetiştiriciliğinden evlerin izolasyonuna, köy içlerindeki kilit parke işlerine kadar her şey var. Çok güzel hizmetler geliyor, vatandaşlardan beklenilen köylerde huzur içerisinde, bereket içerisinde, mutluluk içerisinde üretim yapmalarıdır. Devlet üretken bir hayat hedefliyor. Burada hedeflenen sizlerin hayat koşullarını iyileştirmek, üretkenliğinizi arttırmak ve ürettiğinizi çoluk çocuğunuzla tüketmenizdir." ifadelerini kullandı.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da uzun süreden beri yürüttükleri Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında kuzineli soba dağıtımına başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilk defa Bingöl’de arı kovanı dağıtımı yapacaklarını aktaran Polat, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız hem Bingöl’e has olan Bingöl balının üretilmesi, geliştirilmesi hem de bu havzada yaşayan vatandaşlarımıza katkı sağlamaktır. Bu anlamda işletme müdürlüğümüz ve personellerimiz çok yoğun çaba sarf etmektedir. 2016 yılında Bingöl’de yaklaşık bin eve izolasyon yaptık, bunun yanı sıra 25 ahır, yem bitkileri, sebze üretimi gibi destekler sağladık."

Konuşmaların ardından, vatandaşlara arı kovanı ve kuzineler dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz