Görüş Bildir

Bingöl'e mevsimin ilk karı düştü

BİNGÖL'ün Yedisu İlçesi ve merkeze bağlı Kuruca Köyü'ne mevsimin ilk kar yağışı düştü. Kar yağışının olduğu yerler, beyaz örtü ile kaplandı.

Bingöl'e mevsimin ilk karı düştü

Bingöl merkez ve ilçelerinde birkaç gündür etkili olan sağanak yağış, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının düştüğü kentte, kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Yedisu İlçesi ve merkeze bağlı Kuruca Köyü beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı da yüksek kesimlerde büyük oranda düşüş kaydetti.

KARLIOVA'DA KAR KALINLIĞI 10 SANTİMİ GEÇTİ

Mmevsimin ilk kar yağışı ardından Karlıova İlçesi'nde de yağan yılın ilk karı ile ilçe merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu. Karlıova'da dün sabah etkili olan yoğun kar yağışı ile ilçe adeta beyaza boyandı. İlçe merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığının yüksek kesimlerde daha fazla olduğu bildirildi. Ulaşımda aksamalar nedeniyle çevre köylerden birçok kişi ilçe merkezine gelemedi.

ELAZIĞ'A DA KAR YAĞDI

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'ne sabah erken saatlerinden itibaren yüksek kesimlere kar yağmaya başladı. Sivrice İlçesi'ndeki Hazar baba Dağı ve merkeze bağlı Mastar Dağı ile Arıcak Dağları kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, karla karışık yağmur, şiddetli rüzgar ve don uyarısı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi