Bir damla kan bir can demek

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin organize ettiği kan bağışı ampanyasına vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri yoğun ilgi gösterirken, gönüllüler Kızılay görevlilerinin yapmış olduğu kontrollerin ardından bağışta bulundu.

Bir damla kan bir can demek

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, havaların soğuması ile kan bağışlarında ciddi manada olumsuzluk yaşandığını söyledi.

-“Bir ünite kan 3 can kurtarıyor”

Öger, “Kızılay’ın yaptığı bir çağrı üzerine Yeşilay Türkiye genelinde kendi şubeleri arasında bir kampanya yapmayı düşündü. Biz de genel merkezin çağrısı üzerine kan bağışında bulunuyoruz. Bugün burada hem gönüllülerimiz hem üyelerimiz kan verecek. Kan sürekli ihtiyaçtır. Bizim amacımız bir farkındalık oluşturmaktır. Bir ünite kanın 3 can kurtardığını söylüyoruz, herkesi kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

Kampanyaya destek veren sivil toplum örgütü temsilcilerinden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen de, kan bağışının günlük değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

-“İhtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır”

Evsen, şöyle konuştu:

“Kan bağışı bizim için çok önemli. Özellikle ülkemizdeki kan stokunun azalmış olması ciddi manada kan bağışını gerektiriyor. Bugün Yeşilay Diyarbakır şubesinin Kızılay’la birlikte yapmış olduğu kan bağışı kampanyasına destek vermek için bizde buraya geldik. Kan stoklarının tamamlanabilmesi için tüm kardeşlerimizin bu tür kampanyalara destek vermesi gerekiyor. Biz Yeşilay ve Kızılay’a teşekkür ediyoruz. Ülkemizde bu bilincin oluşturulması için çabala içerisindeler. Tüm kardeşlerimizde bu çabanın yüceltilmesi noktasında biran önce kan merkezlerine gidip bir defalığına değil sürekli bir şekilde kan vermeliler. Çünkü kan bağışı bizim için günlük bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın da ülkemiz için karşılanması gerekiyor. Her kan 3 can sloganıyla bu kan bağışı kampanyalarına destek olalım.”

-"Sivil toplum kuruluşu örgütleri”

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Adalet Keskin ise, kampanyaya sivil toplum kuruluşları olarak destek verdiklerini kaydederek, “Kızılay başkanlığımızın açıklamış olduğu kan bağışı stoklarımızdaki eksiklikten kaynaklanan bir kampanyası başlatıldı Türkiye genelinde. Bizde Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşu örgütleri olarak bunu bir görev bildik. Çünkü yaşadığımız ortamda kesinlikle bir kan stokuna ihtiyaç var. Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu ve Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi olarak bizde ortak kan bağışı kampanyası başlattık. Yönetimi kurulu üyelerimizle, arkadaşlarımızla ve çevremizde haber verdiğimiz vatandaşlarımız bu kampanyaya destek verdiler. Kan veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Müjde de, “Kızılay ve Yeşilay Şube Başkanlıklarının yapmış oldukları kan bağışı kampanyasına bizde Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu olarak, duyarsız kalmadık. Bu ve benzeri etkinliklerin faydasına inanıyoruz. Çoğalmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz