Görüş Bildir

Bir milyon öğrenci sinemayla buluşuyor

"Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında, ülke genelinde 1 milyon öğrenci beyaz perdeyle tanışacak.

Bir milyon öğrenci sinemayla buluşuyor

Türkiye'de sinemada film izleme imkanı bulamayan 1 milyon öğrenci, "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamıda beyaz perdeyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için hayata geçirilen projeyle birçok öğrenci beyaz perdeyle tanışacak. Projeyle 1 milyon öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

1 MİLYON ÖĞRENCİ

Ortaöğretim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunulacak proje, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıkları,  Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden büyük ilgi görmesi beklenen projenin açılışı ise yarın Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nda yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 800 öğrenciyle "Ayla" filmini izleyeceği açılışta, oyuncu, yapımcı ve yönetmenler de çocuklarla sinema koltuklarına oturacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi