Görüş Bildir

Bir taşla beş hizmet…

Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinden çıkan tarihi bazalt taşlarını değerlendirerek önemli hizmetler üretiyor. Araziler taşlardan temizlenerek tarıma elverişli hale getirilirken, bu taşlar daha sonra belediyeye ait konkasör atölyesinde işlenerek yol bakım ve yapım malzemelerine dönüştürülüyor. Bu sayede köylere ve mahallelere sıfıra yakın maliyetle modern yollar kazandırılırken, istihdam ve ekonomiye de katkı sağlanmış oluyor.

Bir taşla beş hizmet…

Bağlar Belediyesince, Karacadağ bölgesininde yer alan arazilerden toplanan bazalt taşlar yol çalışmalarında değerlendiriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sönmüş volkanik dağ olan Karacadağ'ın eteklerindeki tarım arazilerinde yer alan, Diyarbakır için büyük öneme sahip bazalt taşlar birçok alanda değerlendiriliyor.

Mahallelere sıfıra yakın maliyetle modern yollar kazandırılırken, istihdam ve ekonomiye de katkı sağlanıyor.

BİR TAŞLA BEŞ HİZMET

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaya değinerek, "Buna bir taşla beş hizmet diyebiliriz. Çünkü Karacadağ bölgemize ait olan bu değerli taşları değerlendirerek tarıma, ekonomiye ve ulaşıma katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu malzeme ile hem bu taşların çıkarıldığı Karacadağ yöresindeki köylerimizin hem de şehir içindeki mahallelerimizin yollarını yapıyoruz. Yani hem tarımla uğraşan vatandaşlarımızı önemli bir maliyetten kurtarıyoruz hem de buralardan çıkan bazalt taşları değerlendirerek yollarını yapıyoruz. Bu sayede belediye olarak önemli bir maliyetten kurtulmuş oluyoruz. Aynı zamanda istihdam da yaratıyoruz." diye konuştu.

"Bu işi bölgede yapan özel firmalar var ama kurum olarak bölgemizde bu işi yapan tek belediyeyiz." diyen Beyoğlu, emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.

ARAZİLERİN TEMİZLENMESİ

Körtepe mahalle muhtarı Şevket Çatar da, belediyenin arazileri taşlardan temizleyerek tarıma elverişli hale getirdiğini belirterek, daha önce kullanılamaz halde olan tarım alanları ve meraların bu çalışmalardan sonra her türlü ürünün ekilebileceği alanlar hale geldiğini belirtti.

Çatar, Bağlar Belediyesinin çok önemli bir hizmeti kendilerine kazandırdığını dile getirdi.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Çoban ise daha önce bu alanlarda hayvanları dahi otlatamadıklarını anlatarak, artık istedikleri ürünü ekebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çoban, "Belediye hem arazilerimizi tarıma uygun hale getirdi hem de bu taşları değerlendirerek yollarımızı yaptı." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi