Görüş Bildir

Bir uçak pas geçti, diğeri de drone gördü

İstanbul seferini yapan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, kendisinden önce iniş yapan başka bir uçağın pisti terk etmemesi nedeniyle yaklaşmada pisti pas geçmek zorunda kaldı. Kalkışta olan bir uçağın pilotu da altından geçen drone'u Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor etti.

Bir uçak pas geçti, diğeri de drone gördü
Türk Hava Yolları'nın TK2311 sefer sayılı İzmir-İstanbul uçuşunu yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı saat 10.40'da Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma sırasında, Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından kendisinden daha önce inen başka bir uçağın pisti henüz terk etmediği bilgisini aldı. Bunun üzerine THY'nin TC-JJR kuyruk tescilli uçağın kaptan pilotu, kulenin ikazı sonrası saat 10.50'de pisti pas geçti. Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı piste inişten vazgeçen THY uçağı saat 11.02'de inişi gerçekleştirdi. Bu tip pas geçmeler dünya genelinde rutin olarak yaşanıyor.

YASAĞA RAĞMEN DRONE UÇURMAYA DEVAM
Atatürk Havalimanı'nda yine uçakların uçuş güzergahlarında uçurulan bir drone olayı daha yaşandı. Atatürk Havalimanı'ndan Cuma günü havalanan bir uçağın pilotunun, 500 feet (150 metre) altından drone geçtiği bilgisi vermesi dikkat çekti. Drone'u kim veya kimler tarafından uçurulduğuyla ilgili araştırma başlatıldığı öğrenildi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi