Görüş Bildir

Bismil Müftülüğü, modern binasına kavuşuyor

Bismil Belediyesi ve İlçe Müftülüğü arasında eski cezaevi yerine müftülük binası, konferans salonu, mescit ve kuran kursu yapımına yönelik protokol imzalandı.

Bismil Müftülüğü, modern binasına kavuşuyor

Bismil Belediye Başkanı makamında gerçekleşen imza törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ile İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş katıldı. Daha önce Adalet Bakanlığı tarafından Diyanet işlerine tahsis edilen eski cezaevi yeri Bismil belediyesi tarafından yıkılarak enkazı kaldırılmıştı. Belediye tarafından ihaleye çıkarılacak olan Müftülük binası, içinde Kuran kursları konferans salonları, Mescit ve hizmet binası olacaktır. 1250 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 5250 metrekare alanda kurulacak olan binanın çevre düzenlenmesi ve kaba inşaatı Bismil Belediyesi tarafından yapılarak ilçe müftülüğüne devredileceğini açıklandı.

“Hayırlı hizmetler verilecektir”

Yeni müftülük binasının ilçe için bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Gülenç, “Bismil Belediyesi olarak Bismil Müftülüğümüzün yeni hizmet binasının kavuşmasıyla beraber ilçemizde milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirilmesi için, İslami hizmetlerin daha sağlıklı ortamda verilmesi için önemliydi. Biz her zaman bu milletin dinini, asli bilgilerini birinci kaynaktan, ehil ellerden öğrenmeleri için diyanetin yapacağı bu hizmetler önemliydi. Hayırlı hizmetlere vesile olan bu projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Belediyecilikte örnek

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş güzel bir hizmet gerçekleştireceklerinin altını çizerek, Belediye Başkanımız Turgay Gülenç’in belediyecilik anlamında farklı bir portre çizdiğini ifade etti. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Gülenç’in sosyal, kültürel, üst yapı çalışmaları açısından tırnak içerisinde örnek gösterilen bir belediyecilik hizmeti verdiğini belirten Durmuş, “Ben bunu Bismil’in her sahasında görüyorum” dedi.

“Bismil her alanda değer kazanıyor”

Müftü Durmuş, Eski cezaevi mevkisinin gelişmişlik açısından geri kalmıştı bu projeyle o bölgenin kısmen canlandırarak bu mahallemize de değer kazandırmak açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Burada insanlar namaz kılacak. Çocuklarımız ilim öğrenecek. Ve en önemlisi ise mevcut müftülük binamızın yeterli olmadığını belirterek İlçemize bu güzel eseri bırakan Kaymakamımız ve Başkanımız Turgay Gülenç’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi