Bismil'e yeni sanayi sitesi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Hasan Yavuz, ilçede yapmayı planladıkları yeni sanayi sitesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden destek talebinde bulundu.

Bismil'e yeni sanayi sitesi

Yavuz, yaptığı açıklamada, ilçede yapmayı planladıkları sanayi sitesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski yönetiminden 2 yıldır ruhsat alamadıklarını anımsatarak, bu konuda İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atilla'dan yardım beklediklerini söyledi.

YENİ SİTE KURULSUN

Yeni sanayi sitesinin açılması için 8 kuruma başvuruda bulunduklarını belirten Yavuz, "Hepsinden olumlu görüş aldık. Valilikten de kamu onaylama belgesini aldık. Sanayi sitesini yapabilmemiz için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin imar onay izni belgesini vermesi gerekiyor ama bir türlü o belgeyi alamadık. Bir an önce yeni atanan başkanla irtibata geçip konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız ve yardımcı olmasını isteyeceğiz." dedi.

Yavuz, faal olan sanayi sitesinde dükkanlar küçük olduğundan imalat yapamadıklarını aktararak, yapılacak yeni sanayi sitesiyle işsizlere istihdam imkanı yaratacaklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz