Görüş Bildir

Bitlis'e termal kameralı drone

BİTLİS Valiliği, terörle mücadelede daha etkin çalışma yürütmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gece görüş kamerası taşıyan bir droe aldı.

Bitlis'e termal kameralı drone

Bölgede tek olduğu belirtilen dronenin, gece uçuş özelliğine sahip olduğu gibi 4 kilometreye kadar da uçma özelliine sahip olduğıu belirtildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, teknolojinin terörle mücadele kullanılmasının hem insan zaiyatının ve zararının önüne geçtiğini, hem de personele kolaylık sağladığını söyledi. Terörle mücadele kapsamında sahada çalışanların fikrilerine önem verdiklerini, sağlanan koordinasyonla, teknolojinin en iyisini kullanarak terörle mücadele etmeye çalıştıklarını anlatan Vali Çınar şöye konuştu:

TERMAL KAMERA

"Sahada olan arkadaşlarımız yaşadıkları sıkıntıların ardından sürekli bir fikir geliştiriyorlar. Yeni teknoloji ürünleri ortaya çıktıkça, onları kullanma noktasında bir takım görüşler oluşuyor. Bizde koordinasyon sağlayarak, arkadaşlarımızın önerilerini hızlıca değerlendirerek, uygun olanları uygulamaya koyuyoruz. Bu anlamda drone'lar bölgede etkin olarak kullanılmaya başlandı. Bunlar yol kontrolleri, bir yanlış var mı? Bir kazı ve bomba yerleştirme var mı? Gelen gidenler var mı? Güvenlik noktalarında, çevrede neler olup bitiyor? Kontrolleri birkaç kilometre alanda yapabiliyoruz. Ancak Türkiye'de başka var mı bilmiyoruz. Bu, termal kameralı, gece görüşü olan bir kameranın yerleştirildiği mevcut piyasada gördüğümüz Drone'lardan birkaç kat daha büyük. 7.5 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor ve 4 kilometreye kadar uçabiliyor. "

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi